Piltuudis: Ukraina naised näitasid Putini vastu rindu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Putin, puuduta armukest, mitte Ukrainat!» kuulutas naisliikumise Femen palja ülakehaga aktivist eile Kiievis Lenini mälestussamba juures. Salk naisi protestis Venemaa peaministri Vladimir Putini visiidi vastu.

Paljaste rindadega naistel oli teisigi plakateid, nagu «Meid sa ei kepi!», «Kremli kääbustele me ei anna!», «Meid nii lihtsalt ei murra!» ja «Judoka, võitle teistega!»

Femen selgitas eile väljasaadetud pressiteates, et nad astuvad leppimatult välja Venemaa alatu sissetungi vastu Ukraina poliitilisse, majanduslikku, kultuuri- ja rahvuslikku ruumi, kirjutab gazeta.ua.

Femeni arvates ohustab Ukraina ja Venemaa lähenemine ukrainlannade huve, kes on alles hakanud end tundma vabade Euroopa naistena.

Vladimir Putin sõitis eile Kiievisse, et  läbi rääkida sealse valitsusega energiateemadel. Kuid olulisemaks kui maagaas, osutus Putini silma all olnud verevalum, ehk sinikas. Selle kohta leiab uudisloo paremal veerus sildi all SAMAL TEEMAL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles