Matvere ja Tätte ümbermaailmareisi esimene kannatanu on Katrin Saks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Saks
Katrin Saks Foto: Mihkel Maripuu

Purjetavate muusikute katamaraanilt Nordea viidi Portugali haiglasse merehaiguse käes kannatav Tallinna linnavolinik Katrin Saks.


Vaprad ümbermaailmareisijad tegid peatuse Portugali sadamalinnas Portos, et seal K. Saks meedikute hoolde usaldada, vahendab Õhtuleht Marko Matvere logiraamatut. Saks astus Nordea pardale 21. oktoobril Prantsusmaal Brestis, kust purjekas jätkas teekonda Biskaia lahe suunas. Ent mõni päev hiljem muutus proua Saksa tervis merel kehvaks.

«Katrin tunneb ennast juba teist päeva väga halvasti, teda edasisõit kindlasti ei rõõmusta,» kirjutab Marko Matvere 25. oktoobril, mil otsustati, et Hispaania linnake jäetakse soodsa tuule tõttu vahele ning järgmine randumine on alles 200 miili pärast Portugali sadamalinnas Portos. Haigusest hoolimata jätkasid merekarud reisi, nii et Saks ei suutnud enam vedelikukaotuse tõttu käiagi ning ta tuli järgmisel võimalusel kindlale maale toimetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles