Kellade ansambel tutvustab uut plaati

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellade ansambel Arsis.
Kellade ansambel Arsis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hiljuti uue plaadi ilmutand Arsise kellade ansamblil ilmus uus plaat “Terra Mariana”, mida tutvustatakse sel nädalavahetusel plaadiesitluskontsertidel.

Arsise mänedžeri Tiina Kodumäe teatel kuuleb viiell kontserdil lugusid värskelt kauamängivalt, kuhu on kokku kogutud mitmed klassikalise ja ka käsikellade muusika tähtteosed nagu Griegi “Hommik” või Albinoni “Adagio”. Pisut vürtsi lisavad temperamentsemad lood Bizet ja Debussy sulest.

Lisaks kelladele kuuleb nii plaadil kui kontsertidel poiss-soprani Heldur Harry Põlda inglihäälset laulu.

Kodumäe kinnitusel sai noore muusiku tähelend alguse juba kaheksa aastaselt kui ta tegi oma esimese lavarolli Estonia laval. Tallinna muusikakeskkoolis viiulit ja dirigeerimist õppiv noormees on tuntust kogunud klassikalise muusika esitajana. Arsise ja tema esituses kõlavad Schuberti, Caccini ja Bach-Gounod “Ave Maria-d”, mis andsid ka ainest plaadi ning esitlustuuri nimele, mis on inspireeritud Maarjamaa ladinakeelsest nimetusest.

Käesoleva kontserdisarja ja uue plaadi ilmumisega tähistab Arsise kellade ansambel oma 18nda kontserdihooaja algust. Ansambli dirigendiks ja kunstiliseks juhiks on Arsise sünnist saati olnud Aivar Mäe, kelle eestvõttel käsikellamuusika Eestisse jõudis.

Ansambel tutvustab oma kuuendat kauamängivat “Terra Mariana” reedel, 29. oktoobril kl 18 Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus, laupäeval, 30. oktoobril kl 12 Rakvere Kolmainu kirikus ja kl 17 Jõhvi Mihkli kirikus ning pühapäeval, 31. oktoobril kl 14 Kuusalu kirikus ja kl 18 Rapla kirikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles