«Naistevahetus»: kuhu jäi abieluettepanek?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus ja Elina paidest osalesid saates Naistevahetus.
Jaanus ja Elina paidest osalesid saates Naistevahetus. Foto: Jelena Rudi

Seekordses TV3 saates «Naistevahetus» sai lõpplahenduse Lõuna-Eesti pereemade Jane ja Elina vahetus.

Jane ja Janar on 15 aastat koos elanud ning Elina ja Jaanus tutvusid kümme aastat tagasi internetis, kuid abiellunud paarid veel ei ole.

Elina avastas uues kodus, et päevade kaupa niisama passida on igav, Jane seevastu oli Elina pojaga rahmeldamisest surmväsinud.

Uute reeglite tutvustamise ajal teatas Elina, et tuleb ükskord majast välja minna. «Teeme ära!» lubas Janar. Päevade kaupa passimine oleks võinud olemata olla, kui Elina oleks teadnud, et Jane mehele tuleb lihtsalt käsk kätte anda. «Ma ei teagi, millal viimati oma naisega väljas käisin,» nentis Janar ja Elina oli konkreetne: «Mina nii ei saa!» Janar oli väljaminekuga nõus küll, aga ei teadnud, kuhu minna, sest selle kohta Elina juhtnööre ei andnud.

Jaanus oli uue ema Janega palju väljas käinud, mistõttu oli ta täiesti üllatunud, kui kuulis Jane nõudmist: «Võiks midagi omavahel organiseerida õhtuti.» Jaanus oli suisa solvunud, sest tema meelest oli küllalt tehtud ja käidud.

Järgmisena teatas Jane, et Jaanus lükkab liiga palju poisiga tegelemist uue ema kaela. Nüüd oli Jaanusel juba tegemist, et ennast vaos hoida, sest ka pisipoja eest hoolitsemist pidas ta rohkem enda asjaks. Jane meelest oli lugu vastupidi.

Lisaks sellele, et Jaanus tema meelest vähe lapsega tegeles, hakkas ta Jane meelest juba ka käsutama. «See omavahel olemine, sellest ma ei saa aru,» oli  Jaanus jätkuvalt löödud, kuid reegel on reegel. «Mulle jäi mulje jah, et Jaanus ei taha välja minna minuga,» nentis Jane nukralt. «Nende perekonnas teeb otsuseid naine,» kommenteeris Elina Jane kodust elu.

Jaanus, kes ei tahtnud Janega välja minna, korraldaski romantilise õhtu hoopis kodus. Veinid, kitarr, filmid ja vestlused. «Jõin palju veini, ei mäleta kõiki asju, mida rääkisime,» nentis Jaanus hiljem. Jane mäletas küll: «Nüüd on ta rääkinud, kuidas tal on seksfantaasiad oma naise suhtes iga tegevuse pealt...»

Igale saates osalevale perele on elujärje parandamiseks ette nähtud 15 000 krooni ja see, kuidas raha kulutada, on uue ema otsustada.

Seekordsed pered olid praktilised: mööbel ja kodumasinad. Isegi Jane lastele oli selgeks tehtud, et õnnest puudub vaid riidekapp. Janel olid omad plaanid. Tema teatas, et Jaanusel tuleb osta kihlasõrmus! «Ega mina risti ette ei löö, teeme ära kaamerate ees!» oli Jaanus bravuurikas.

Jane vedaski Jaanuse kullapoodi ja juhtis seal vägesid hoolimata sellest, et Jaanus oli juba kõhklema löönud. Jaanus valis küll kihlasõrmuse välja, kuid oli valmis millegipärast plaanist loobuma. «Ei!» teatas Jane.

Raha jagus Elina peres nii uue pliidi, pesumasina, mikrolaineahju kui sõrmuse peale. Ainult et Jaanus ei tahtnud seda üle anda, ehkki oli ise lubanud seda kaamerate ees teha. «Ma arvan, et kui me kahekesi oleme, eks ma siis teen ära,» ütles mees vaguralt. Kas Jaanus kahtles sellepärast, et kartis eitavat vastust?

Pärast kümmet päeva leidsid Jane lapsed, et Elina suitsetamine on vastik. Jane omakorda ei harjunud sellega, et Jaanusel on komme käsutada. Jaanus leidis, et need olid vaiksed päevad, oma naisega tülitsetakse ju tihti ja lärmakalt. Jane lahkus pere juurest teadmata, kas kihlasõrmus antakse üle või mitte.

Janariga kohtudes ütles Jane, et ta ootas seda nii väga ja tal on tunne, justkui saaks esimest korda kokku. Kodus selgus, et Janaril oli naisele üllatus spaapuhkuse näol.

Jaanus seevastu närvitses ja saalis edasi tagasi. «Pingeid pole, kõik on kontrolli all!» teatas närvitsev mees, kuid sõrmust Elinale üle andma ei rutanud. Koju jõudes hakkas ka Elina taipama, et midagi on toimumas. «Ma ei tea, mida ta kõhkleb?» arutles Elina, kui hakkas aimama, mis imelikult käituval Jaanusel mõttes. Jaanus ei andnudki Elinale kihlasõrmust üle. Isegi siis mitte, kui nad koju jõudsid. Miks?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles