Särav Kohila võrkpallitüdruk Marie Aasorg: selleks, et võimalikult kaugele jõuda tuleb maksimaalselt pühenduda

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohila võrkpallitüdruk Marie Aasorg
Kohila võrkpallitüdruk Marie Aasorg Foto: MediaMarketing

Kohila Võrkpalliklubi naiskond on üks neist tiimidest, kes on alustanud maakondlikult ja jõudnud Euroopa võistlustele. Selline edu sünnib ainult naiskonna ühtsusest nii treeningutes kui võistlustel. Üks võrkpallitüdrukutest Marie Aasorg räägib sellest, kuidas tema pallimänguni jõudis.

Marie, kui vanalt ja kuidas sai sinust võrkpallitüdruk?

Läksin esimest korda võrkpalli trenni  üheksa aastaselt, kuid minu jaoks tundus esialgu võrkpall olevat rutiinne spordiala ning seetõttu otsustasin minna hoopis korvpallitrenni. Korvpallis käisin aasta aega, kuid võrreldes võrkpalliga oli korvpall minu jaoks liiga kontaktne spordiala. Pärast seda läksin tagasi võrkpallitrenni ning nüüdseks olen sellega tegelenud 15 aastat.

Kas võrkpallineiud on üldjuhul pikad?

Ma leian, et pikkus võib anda eelise, aga ei ole kindlasti eeldus võrkpalluriks saamisel. Pikka kasvu mängijatel on eelis eesliinis mängides, kuid tagaliinis saab välja vahetada ainult ühe mängija, seetõttu on väga oluline, et erinevate positsioonide esindajad oleks kiired, hea reaktsiooniga ning suudaksid ka tagaliinis hästi mängida. Tänapäeva võrkpall nõuab lisaks pikkusele ka muid eeldusi, näiteks kiirus. Mina leian, et üldjuhul võidab ikkagi see, kes enda oskuste ja eelduste parandamise kallal kõige rohkem vaeva näeb.

Mida tähendab võrkpall Sinu jaoks — Sa oled vist ka treener?

Minu jaoks on võrkpall väga olulisel kohal, sest tegelen ise võrkpallitreeningutega ja juhendan ka laste võrkpallitreeninguid. Võrkpall on saanud minu elustiiliks ning olen väga õnnelik, et nii on läinud, sest saan igapäevaselt tegeleda sellega, mis mulle meeldib.

Mida on võrkpall Sulle andnud, et see on lausa elustiiliks saanud?

Võrkpall on andnud mulle lähedased sõbrad, suurepärased kogemused erinevate inimestega ning tohutud emotsioonid.

Kas tipptasemel võrkpallitüdrukul tuleb millestki elus ka loobuda?

Selleks, et võimalikult kaugele jõuda tuleb maksimaalselt pühenduda ning paratamatult nõuab maksimaalne pühendumine väga suurt osa ajast.

Foto: MediaMarketing

Kohila naiskond tundub olevat üks kokkuhoidev seltskond?

Kohila naiskond on väga kokkuhoidev, sest veedame suurema osa ajast üheskoos. Võistkonnakaaslased on saanud väga lähedaseks ning mul on väga hea meel, et ühine huvi võrkpalli vastu on meid kõiki kokku toonud.

Räägi oma sporditeest — milliseid hetki oled üle elanud ning mida tahaksid ees näha?

Kohila naiskonna ridades saavutasin enda esimese Eesti ning Balti Liiga meistritiitli. Tahaksin näha  jätkuvat arengut Eesti võrkpallis, et üha rohkem noori saaksid mängida meistriliigas ning pürgida välismaale.

Usutles Jüri Kukk

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles