Taani teismeline tappis peale ISIS-e video vaatamist oma ema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisa Borch
Lisa Borch Foto: Instagram / Lisa Borch

15-aastane Lisa Borch Taanist tappis peale ISIS-e video vaatamist kööginoaga oma ema.

Lisa oli eelmisel oktoobril vaid 15-aastane, kui jälgis pidevalt Briti pantvangide hukkamisest tehtud ISIS-e videoid. Peale seda tappis ta koos radikaalsest moslemist poiss-sõbra Bakhtiar Mohammed Abdullaiga oma ema, pussitades teda kööginoaga vähemalt 20 korda, vahendas Daily Mail.

Neiu oli äärmusliku Islamiusuga tutvunud läbi ühe teise moslemi kaudu, kellesse Borch armunud oli. Kui armastatu Rootsi oma abikaasa ja laste juurde naases, leidis neiu uue hingekaaslase iraaklasest Abdulla näol, kellega tutvus kodu lähedal asuvas pagulaskeskuses.

Peale mõrva helistas tüdruk politseisse, väites, et kuulis oma ema karjumas ning nägi pärast seda valgenahalist meest majast põgenemas. Politsei kohale jõudes, istus neiu elutoas, mängis oma Iphone'iga ning vaatas Youtube'i videosid. Uurimise käigus avastati, et neiu oli vaadanud ISIS-e videosid lugematuid kordi.

Neiu kaksikõde oli enne kuritegu kodust välja kolinud, kuna ei talunud õe ning ema vahelisi tülisid. Veel tuli uurimise käigus välja, et Lisa Borch oli plaaninud oma poiss-sõbraga Süüriasse põgeneda, et ISIS-e võitlusega ühineda.

Kuigi kohtus süüdistasid Borch ja Abdulla üksteist, mõisteti mõlemad süüdi. Borchile mõisteti 9-aastane vanglakaristus, millest esimene aasta möödub noortevanglas. Abdullale mõisteti karistuseks 13-aastane vanglakaristus ning teda ootab vanglast vabanedes Taanist väljasaatmine. Lisaks peavad mõlemad süüdlased maksma umbes 54600 eurot kahjutasu tüdruku kasuisale, kaksikõele ja väikesele vennale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles