Oktoobris toimub kolmandat korda «Festival noorele vaatajale»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piip ja Tuut aktsioonis.
Piip ja Tuut aktsioonis. Foto: Sergei Trofimov

ASSITEJ Eesti Keskus korraldab 28. – 29. oktoobril Vaba Lava teatrikeskuses teatrifestivali «Teater noorele vaatajale 2015». Kolmandat korda toimuv kodumaine ülevaatefestival koondab kokku väiketeatrid ja ringreisitrupid, kes esinevad festivalil oma värskemate lavastustega lastele ja noortele. Etendusi annavad Piip ja Tuut Teater, Miksteater, NUKU teater, VAT Teater jt. Kokku saab kahe päeva jooksul vaadata ligi 10 omanäolist ja erinevatele vanusegruppidele suunatud etendust. Lisaks etendustele kuuluvad programmi seminarid, arutelud, klubiõhtud ja teatrite laat.

Festivali eesmärk on tutvustada parimaid laste- ja noortelavastusi, et aidata õpetajatel teha valikuid, milliseid etendusi koos õpilastega vaatama minna või keda oma kooli esinema kutsuda. Festival püüab tõsta Eesti noore vaataja teatri taset ja publiku nõudlikkust pakutava suhtes. Kõikide etenduste kohta toimuvad professionaalsete kriitikute poolt läbi viidud arutelud, mis annavad vajalikku tagasisidet nii vaatajale kui esinejatele.

Foto: Assitej Festival

Festival ootab laste ja teatritegijate kõrval osalema ka lasteaedade ja koolide õpetajaid ning huvijuhte ning kultuuri- ja haridusvaldkonna töötajad, kes saavad vastastikku informatsiooni ja kogemusi vahetada ning festivalil nähtu põhjal teadlikumaid otsuseid langetada

Etenduste piletid on alates 14. septembrist müügil Piletilevis. Registreerumine, täpsem info ja programm on leitav festivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles