Post-rock žanri üks tähtsamaid bände God Is An Astronaut esineb järgmisel nädalal Tallinnas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Post-rock žanri üks tähtsamaid bände God Is An Astronaut
Post-rock žanri üks tähtsamaid bände God Is An Astronaut Foto: Facebook

14. septembril esitleb Tallinnas klubis Tapper uut albumit post-rock žanri üks tähtsamaid bände God Is An Astronaut Iirimaalt. Värskeima plaadi «Helios | Erebus» konseptsiooniks on «Valgus vs Pimedus», mis kajastudes bändi muusikas, teeb sellest nende kõige raskema ja massiivsema albumi. Plaat tuli välja aasta kõige pikemal päeval, 21. juunil ACE Records plaadifirma alt.

Foto: promo

Eelmine, järjekorranumbrilt seitsmes kauamängiv «Origins» on God is an Astronaut'i esimene album viieliikmelises koosseisus, kindlustades neile muusikamaailmas staatuse kui üks kõige jõulisem ja musikaalselt-visuaalselt leidlikum post-rocki bänd. Tuntud oma tuliste live show'de poolest, kus muusika on tihedalt seotud provokatiivsete visuaalidega, peab GIAA oma albumit heli-fotoks või musikaalseks autoportreeks antud ajamomendil. «Origins» on ülev, mitmetahuline plaat, vaimustades hoolikalt lihvitud heliga, kuid jäädes truuks bändi päritolule ja mõjutustele 11. aasta tagusest ajast.

Bänd asutati 2002.aastal kaksikute Niels ja Torsten Kinsella poolt Glen of the Downsis, Iirimaal. Hiljem on lisandunud Lloyd Hanney (trummid), James Dean (klaver/sünt) ja Gazz Carr (kitarr). Albumi «Origins» salvestamiseks liitus bändiga ka Pat O'Donnell vokalisti, kitarristi ja klahvpillimängijana, olles Torsteni kõrval paljude laulude kaasautoriks ning lähenedes rohkem vokaalsest ja eksperimentaalsemast aspektist.

Bändi album «Origins» ilmus plaadifirma Rocket Girl alt, kes litsentseeris bändi läbimurdealbumi, "All is Violent, All is Bright" (2005). Kaheksa aasta jooksul on GIAA andnud järjepidevalt välja albumeid ja ühe EP omaenda Revive Records alt. (A Moment of Stillness EP, 2006, Far From Refuge, 2007; God is an Astronaut, 2008 ja Age of the Fifth Sun, 2010) Kogudes sotsiaalmeedias tohutu kuulajaskonna (230,000 fänni Facebook'is, pool miljonit kuulajat Last.fm'is) ja esinedes rohketel tuuridel, on GIAA Iirimaa kõige võimsam ja aktiivsem live bänd.

Foto: promo

Õhtut alustab kodumaine elektrooniline post-rocki kooslus I wear*Experiment. Triosse kuuluvad Johanna Eenma (vokaal/klahvpillid), Mikk Simson (trummid) ja Hando Jaksi (kitarr, klahvpillid,sämpler).  I Wear* Experiment avaldas 2013. aastal kaks EP-d: «Crickets Empire I» ja «Crickets Empire II». Laiema kõlapinna saavutas bänd 2013. aasta Tallinn Music Week festivalil, kus ansambli kontserti iseloomustati kui võluvat elektroonilist helimaastiku, kus vokaal annab ruumi instrumentaalsele filmimuusikale. 2013. aasta suvel esines I Wear* Experiment Baltikumi suurimal festivalil Positivus. Eesti press valis bändi «Top 5 must se»” artisti hulka koos brittide The XX ja Islandi Sigur Ros’iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles