Video: Benedict Cumberbatch aitab Süüria põgenikke

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch Foto: Youtube

Sherlock Holmesi kehastajana tuntuks saanud Briti näitleja Benedict Cumberbatch lööb kaasa põgenike abistamise projektis «Help Is Coming», milles ta teeb sissejuhatuse ja loeb paar rida poeet Warsan Shiresi luuletusest «Home».

Tegemist on Süüria põgenikke abistama kutsuma lühifilmiga, mille taga on Briti humanitaarabiorganisatsioon Save the Children, edastab  irishexaminer.com.

Lisaks Cumberbatchile on kuulda ansambli Crowded House pala «Help is Coming», mis sobib põgeniketeemaga.

«Kui inimesed vaatavad oma turvalises kodus põgeniketragöödiat, mil nende lapsed on kaitstud, siis teadku abivajajad, et me näeme teid, kuuleme teid ja abi on juba teel,» lausus Cumberbatch.

Põgenike abistamise projekti taga on kirjanik Caitlin Moran ja saatejuht Peter Paphides, kellele läks väga hinge kolmeaastas Süüria põgeniku Aylan Kurdi ja ta venna, nelja-aastase Galip Kurdi hukkumine Vahemeres.

«Suured kuulsad riigijuhid ja rahvusvaheliste organisatsioonide juhid teevad suuri sõnu ja resolutsioone, tegelikult kuhugi jõudmata. Tavakodanikud käärivad käised üles ja tegutsevad. Nad esitavad küsimuse: «Kui mina oleksin põgenik ja ma peaksin oma kodumaalt lahkuma, siis  mida oleks vaja?»

Morani sõnul on ellujäämiseks vaja peavarju,toitu, vett, riideid ning mänguasju ja raamatuid lastele.

«Pete ja mina teeme seda, mida teised abistajad. Ta leidis ideaalse laulu, mis nüüdsesse olukorda sobib - «Help is Coming». Teatasime Facebookis, mis plaan meil on ja kutsusime inimesi üles abistama. Juba paari tunniga olime saanud suure toetajaskonna,» lisas Moran.

Pala avaldatakse eksklusiivse vinüülsinglina, mille müügist saadav raha annetatakse organisatsioonile «Save the Children».

««Help is Coming» räägib Euroopast USAsse suundunud migrantidest, kuid see sobib ka nüüdsesse aega, kus on teistsugused põgenikud,» teatas muusik Neil Finn.

Benedict Cumberbatch on nende 100 inglasest kuulsuse seas, kes avaldasid meedias petitsiooni, et Ühendkuningriik peaks rohkem Süüria pagulasi vastu võtma.

Praeguse kava kohaselt plaanib Suurbritannia riiki viie aasta jooksul lubada 20 000 põgenikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles