Elu24 video! Sofia Rubina uus album ja vägev elamus vanglas esinedes

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elu24 stuudios käis neljapäeva hommikul külas võluv lauljatar Sofia Rubina, kes täna Tartus ja homme Tallinnas oma verivärsket jazz-albumit nimega «OO-BLA-DEE» esitleb. Elu24 uuris, miks jazz-album alles nüüd ilmus, mis on olnud ägedaimad esinemiskohad ja mis saab edasi!

Värske plaat «OO-BLA-DEE» on Sofia Rubina esimene jazz-album, mida tuli oodata lausa 15 aastat. «Tunnen ennast küpsemana, võtsin ennast kokku ja võtsin kõik parimad jazz-muusikud ja kõik nad on siin albumil,» rääkis lauljanna Elu24-le.

Album on väike tagasivaade 50. aastate jazzistandarditele uues kuues: «Mulle väga meeldib see muusika, meloodia ja seal on kõik minu lemmikud lood.» Värsket albumit valmistati kokku aasta ning inspiratsiooni sai Sofia selleks vene pianistilt.

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Lauljatar kavatseb ka sel aastal osa võtta Eesti Laulu konkursist, küll aga ei oska ennustada, kuidas seal minna võib. «Eelmine aasta olin ma natukene väsinud, sest ma olin samal ajal veel Venemaa «The Voice» saates. «Soovitan kõigil läbi elada see show suurel laval, kus vaatavad miljonid inimesed.»

Mis aga on olnud Sofia Rubina jaoks kõige erilisem live?

«Ma õppisin USAs, Bostonis Berklee kõrgemas muusikakoolis ja meil oli programm, kus pidime ka vanglas esinema. Üks esinemine jäi mulle eriti meelde. Laulsin Stevie Wonderi loo «Superstition» ja mingi hetk üks mees jooksis lava juurde ja hakkas tantsima. Mõtlesin, mis nüüd saab, kas ta hüppab lavale! Kunagi ei tea ja mingi hetk hakkaski signaal helisema ja kontsert pandi kinni,» meenutas Rubina kaugel maal olnud kogemust. «Tal oli hea olla, unustas, kes ta on ja mida ta on teinud,» see ei kao mu peast veel pärast nelja aastat.

Kuidas suhtub lauljanna Eestisse saabuvatesse pagulastesse?

«Kõik inimesed on võrdsed. Ei saa teistesse algusest peale halvasti suhtuda. Me kõik oleme kuskil tulnud,» leiab Sofia, et integreerimisprotsess võiks olla hea ja mõnus.

Vaata videost, mis plaanid on Sofia Rubinal edasi ning kus teda kuulata saab!

Muusikanäidet uuest albumist kuula SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles