Eesti Laul ootab laule juba novembri alguseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Эрленд Штауб

Täna kuulutab Eesti Rahvusringhääling välja Eesti Laul 2016 konkursi. Muusikute jaoks on suurimaks muudatuseks see, et laulud tuleb esitada juba 2. novembriks.

«Oleme seda pikalt vaaginud ning tundub mõistlik tähtaja toomine jõulude perioodist varasemaks,» põhjendab Eesti Laulu produtsent Mart Normet. «See annab võimaluse lugudel pikemalt raadios kõlada ning annab lisaaega nii meile kui artistidele veel põhjalikumalt lavalise numbriga tööd teha.»

Muud laulu puudutavad reeglid on endised. Sealhulgas põhitingimused: esitatava laulu pikkus tohib olla kolm minutit, sõnad ega viis ei tohi olla avalikult kõlanud enne 1. septembrit 2015 ning kõik esitajad ja autorid peavad olema Eesti kodanikud või residendid. Täpne reglement on üleval aadressil www.eestilaul.ee

Autorina juba viis korda Eesti Laulul osalenud ning käesoleval aastal duetiga «Goodbye To Yesterday» konkursi võitnud Stig Rästa sõnul on võistluse moment muusika loomise juures isegi hea. «See paneb su paremini ja kriitilisemalt tegutsema,» räägib Rästa. «Ja saatesse pääsemine toob endaga kaasa ka kontsertide arvu märgatava kasvu.»

Eesti Laulu parimatele lauludele on rahalised auhinnad välja pannud nii Eesti Autorite Ühing kui ka Eesti Esitajate Liit. Läbirääkimised käivad ka Fonogrammitootjate Ühinguga. Eesti Laulu peaauhinnaks on esinemine maailma suurimas telesaates, Eurovisiooni Laulukonkursil, mis toimub tuleva aasta maikuus Stockholmis.

Eelvoorus osalemiseks tuleb tuua laul hiljemalt 02.11.2015 kell 15.00 vana telemaja valvelauda (Gonsiori 27). «Jah, tähelepanelikumad märkavad, et laule ootame nüüd sinna valvelauda, kust esinejad stuudiotesse sisenevad – see on siis Gonsiori, mitte Faehlmanni pool,» juhib Normet tähelepanu. «Nii et muutuseid on kaks – varasem kuupäev ja teine valvelaud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles