Bondi-filmi «Spectre» teemaloo esitab Sam Smith: see on mu karjääri tipphetki

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sam Smith
Sam Smith Foto: Dominick Sheldon

Albert R. Broccoli EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios ja Sony Pictures Entertainment kinnitasid täna Californias, et Sam Smith on salvestanud laulu «Writing's On The Wall», mis on James Bondi 24. seikluse «SPECTRE» teemalugu. «SPECTRE» linastub Ühendkuningriigis 26. oktoobril ja Ameerika Ühendriikides 6. novembril. Capitol Recordsi avaldatud lugu saab osta ja netis kuulata alates 25. septembrist.

Mitme plaatinaplaadiga pärjatud artist Sam Smith kirjutas teemaloo «Writing's On The Wall» koos teise Grammy-võitja Jimmy Napesiga. See on esimene James Bondi laul pärast 1965. aastat, mille on salvestanud meessoost Briti sooloartist. Smithi debüütalbum «The Lonely Hour» tõusis Ühendkuningriigis plaadimüügi edetabeli tippu ning jõudis Ameerika Ühendriikides 2. kohale. Albumilt on tulnud viis esikohasinglit, lisaks on album võitnud neli Grammyt, kolm Brit Awardi, kuus Mobo Awardi, Q Awardi ja AMA Awardi.

«SPECTRE'i» produtsendid Michael G. Wilson ja Barbara Broccoli ütlesid teadaandes, et Sam ja Jimmy kirjutasid filmi jaoks tõeliselt inspireeriva laulu ning tänu Sami esitusele saab «Writing's On The Wall» kindlasti üheks parimaks Bondi-lauluks läbi aegade.

Sam Smith kommenteeris, et see on tema karjääri tipphetki. «Mul on au lõpuks teatada, et ma esitan järgmist Bondi-laulu. On tõeliselt põnev olla osake ikoonilisest Briti pärandist ning astuda uskumatute muusikute hulka, kes on mind tohutult inspireerinud. Loodetavasti tunnete laulust sama palju rõõmu, nagu mina tundsin selle loomisest.»

23 eelmist James Bondi teemalugu kuuluvad filmimuusika klassika hulka. Eelmine Bondi-laul «Skyfall», mille esitas Adele, võitis Oscari ja Kuldgloobuse parima filmilaulu eest, Brit Awardi aasta singli eest ning Grammy parima visuaalmeedia laulu eest.

Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

«SPECTRE»

Salajane sõnum minevikust saadab James Bondi (Daniel Craig) missioonile Mexico Citysse ja sealt edasi Rooma, kus ta kohtub Lucia Sciarraga (Monica Bellucci), kurikuulsa kriminaali imekauni lesega, kes on tõeline keelatud vili. Bondil õnnestub pääseda salajasele koosolekule ning tänu sellele saab ta jälile kurjusest pakatavale organisatsioonile, mille nimi on SPECTRE.

Samal ajal seab Londonis sisejulgeoleku uus juht Max Denbigh (Andrew Scott) Bondi tegevuse kahtluse alla ning vaidlustab M-i (Ralph Fiennes) juhitud MI6 olulisuse. Bond värbab saladuskatte all Moneypenny (Naomie Harris) ja Q (Ben Whishaw), et üles leida Madeleine Swann (Léa Seydoux), kelle isa on ta vana vaenlane härra White (Jesper Christensen), kes võib olla võtmeisik SPECTRE'i saladuse lahtiharutamisel. Palgamõrtsuka tütar suudab Bondi mõista paremini kui enamik inimesi.

Bond liigub SPECTRE'i südamiku poole ning avastab hirmutava seose endal ja vaenlasel, keda kehastab Christoph Waltz.

Sam Mendes on tagasi «SPECTRE'i» lavastajatoolis ja Daniel Craig võtab neljandat korda kanda agent 007 rolli. Filmi produtsendid on Michael G. Wilson ja Barbara Broccoli. Stsenaariumi autorid on John Logan, Neal Purvis, Robert Wade ja Jez Butterworth, loo autorid on John Logan, Neal Purvis ja Robert Wade.

«SPECTRE» linastub Ühendkuningriigis 26. oktoobril 2015 ja Ameerika Ühendriikides 6. novembril 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles