Teater NO99 jazzklubi uus hooaeg algab Sofia Rubina värske plaadi esitluskontserdiga

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljatar Sofia Rubina
Lauljatar Sofia Rubina Foto: promo

Eesti Jazzliidu uus hooaeg toob nii värskeid tuuli kui ka vanu tuttavaid koosseise. Teater NO99 jazzklubi alustab juba sel reedel ning uuest hooajast on algusaeg kell 21.00. 

Avakontserdil 11. septembril esitleb särav Sofia Rubina oma verivärsket albumit «OO-BLA-DEE», mis toob kuulajateni 50. aastate jazzistandardid uues kuues. Lood on arranžeerinud Jason Hunter ning plaadil on salvestanud ka klaverivirtuoos Evgeny Lebedev. Uus plaat on Sofia Rubina esimene jazzialbum.

Sofia Rubina on viimastel aastatel õppinud USAs, Bostonis, mainekas Berklee kõrgemas muusikakoolis, kus ta esines ka koos paljude USA silmapaistvate jazzartistidega. Selleks andis võimaluse Global Jazz Program, kuhu ta valiti esimese vokalistina. New Yorgis esines Sofia Rubina koos selliste ameerika tippmuusikutega nagu Jo Lovano, John Patitucci, Danilo Perez, Antonio Sanchez, Adam Cruz jt. New Yorgi jazziklubid, eesotsas legendaarse Blue Note’iga on nüüdseks kuulnud Sofia võimsat ja rikast häält. Sarmikas ja särasilmne Sofia Rubina on kuulajaid rõõmustanud juba rohkem kui tosin aastat. Ta on kontserte andnud Venemaa avarustel, esinenud naabermaades – Lätis, Leedus, Soomes, aga ka mitmel pool Euroopas – Saksamaal, Taanis, Poolas, ning muidugi New Yorgi ning Bostoni jazziklubides. Sofia silmapaistvat talenti kinnitavad arvukad võidud jazzlauljate konkurssidelt juba alates aastast 2000. aastal 2009 pälvis ta Noore Jazzitalendi preemia.

Koosseis:

Sofia Rubina – laul

Aleksander Paal – saksofon

Ahto Abner – trummid

Heikko Remmel – bass

Jason Hunter – trompet

Kirke Karja – klaver

Kuula muusikanäidet siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles