Toidumessil näidatakse oskusi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsiooniliselt valitakse toidumessil parimad toidukäitlejad.
Traditsiooniliselt valitakse toidumessil parimad toidukäitlejad. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sel nädalal toimuval toidumessil “Tallinn FoodFest 2010” pannakse proovile noorte kokkade ja teenindajate oskused, kui selguvad “Noorkokk 2010“ ja „Noor teenindaja 2010“.

Korraldajate teatel on „Noorkokk 2010“ võistluste peamine eesmärk propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele väärtusliku toidu tähtsust nii enda kui oma kaaskodanike ehk tulevaste klientide toidulaual.

Võistlus on üles ehitatud kahevoorulise individuaalvõistlusena. Teise vooru pääsesid kolm esimest võistluselt “Nooruslik kevad 2010”, mis toimus Narva kutseõppekeskuses. Need kokad on Mihkel Manglus Tartu kutsehariduskeskusest, Maario Loorits Kuressaare ametikoolist ja Krestina Õun Haapsalu kutsehariduskeskusest.

Eelvoorus osalemiseks esitas iga võistleja à la carte pearoa ja desserdi retseptid. Võistluse lõppvoorus tuleb osavõtjatel sama sisuga toidukorvist, mis oli eelvoorus, valmistada pearoog ja dessert. Pearoa kohustuslikuks tooraineks on seapõsk ja maks. Dessert peab koosnema vähemalt kahest komponendist, millest üks on Creme Brulé-laadne. Roogade valmistamiseks on aega 2,5 tundi.

Võistlus „Noor teenindaja 2010“ toimub kahel päeval. Mõlemad päevad on täis pingelisi jõukatsumisi. Näiteks tuleb noorel teenindajal sooritada erialane teooriatest ja veini täpsusvalamine ning arvata maitse järgi viinamarjasort, aga ka lauda katta, kliente teenindada ja teed serveerida.

Töid hindab kohtunikekogu, mis koosneb oma ala tunnustatud professionaalidest ja tippkelneritest. Hindamisel arvestatakse kõigi etteantud ülesannete täitmist, suhtlemist, klienditeenindust ja koostöövalmidust ning serveerimistehnikat ja üldmuljet.

Mõlema ala kolme paremat autasustatakse diplomi ja auhindadega. Eriauhinnad saavad parim täpsusvalaja, segujoogi valmistaja ja tee serveerija.

Toidumess toimub 28.-30. oktoobrini. Neljapäeval ja reedel on mess avatud vaid eriala spetsialistidele, laupäeval on toidusõprade päev, siis on oodatud kõik külastajad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles