Tolerants, perevägivald ja tort näkku: kuidas meeldis Kersna ja Aunaste juhitud «Ringvaade»?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aunaste ja Kersna Ringvaates
Aunaste ja Kersna Ringvaates Foto: ERR

ETV «Ringvaade» viis kokku kümnendi ühed suuremad telelegendid Vahur Kersna ja Maire Aunaste.

«Just keegi ütles mulle äsja, et televisioonis töötades on su elus kolm etappi - staar, legend ja topis... kui veab,» muigas Kersna enne saadet. «Me oleme siin täna Mairega kahekesi ja kui inimesed on nii kaua ekraanilt eemal olnud, siis neil koguneb pähe igasuguseid mõtteid ja mul on tõsine hirm meie esinejate pärast, kas nad saavad tänases saates üldse suud lahti. See on tänase päeva põhiküsimus.»

Foto: ETV

Esimeses loos vestles Kersna Siimuga - esimese mehega Eestis, kes abiellus mehega. Siim on kõrgharidusega disainer, kes kujundab Burberry visuaalset stiili Eestis, Lätis ja Leedus ning tema abikaasa Christopher on koreograaf, kes töötab tantsuõpetajana.

Kersna uuris, miks nad ei saanud elada niisama õnnelikult ja pidid abielluma. «Konkreetset vajadust ei olnudki. Lihtsalt kui meil on vaba ja demokraatlik ühiskond, siis miks mina ei või näidata välja armastust oma elukaaslase vastu? Abielu on nii tugev side, et miks mina ei või seda, kui ma pean end täiesti normaalseks inimeseks,» ütles Siim. 

«Minu arust abielu on väga kindel statement - et ma ei jookse ringi, ma ei tee neid tempe, mida teised võibolla lubada. See on ikkagi selguse, kindluse väljendus maailmale,» sõnas Kersna.

Siim rõhutas, et ta on sidunud end inimesega, keda ta väga armastab ning seda, et talle võiksid naised meeldida, pole mõtet loota.

«Siim, te olete pärit väikesest kohast Kanepist. Teie ema elab seal ju edasi. Ta peab olema väga tugev naine, et seda väikese koha painet taluda, kui nimesed vaatavad teda ja tulevad juurde ja avaldavad arvamust,» märkis Kersna.

«Tal on kindlasti raskem kui minul. Mina lihtsalt ignoreerin seda lolli, kes tänaval midagi järele hõikab. Aga tema... See kõik on tema jaoks veel uus. Ta ei olnud sellest veel teadlik ja läks ka päris pikk aeg, et seda talle väljendada, mis on minu suundumus. Põhjus, miks ma täna siia saatesse tulemist kahtlesin, oligi minu pere, et kas nemad suudavad selle tähelepanuga harjuda,» tunnistas Siim.

«Ma hoian kahte pöialt hästi kõvasti teie ema pärast, et teie ema vastu peaks, et tal oleks sõpru ja sõbrannasid, kes teda toetavad. Samamoodi ka teid, sest ega teil ei saa ka lihtne olema. Ma tõesti loodan, et teil on sõbrad, kes helistavad igal õhtul ja küsivad, et Siim, kuidas läheb, kas kõik on hästi, me oleme sinuga. Ma väga loodan, et see armastus püsib ja kestab. Sest armastus on ju universaalne substants, mitte midagi muud. Aitäh ja õnne valitud teele!» lõpetas Kersna intervjuu.

Foto: ERR

Aunaste rääkis seejärel saekaatri omanik Üloga, kes otsustas Saaremaal laulupeo korraldada.

Foto: ERR

Kolmandana oli eetris Kersna lugu lähisuhtevägivallast - intervjuu andis Pille Rives Tähtvere Avatud Naistekeskusest.

Foto: ERR

Neljandas loos uuriti, kui tolerantne on Eesti. Aunaste vestles kolme käsitööstuudiot pidava naisega ning Kersna Helen Sildnaga, kes korraldas kontserdi «Sõbralik Eesti».

Foto: ERR

Viimaseks külaliseks oli kodukondiiter Znezana Härma, kes tõi saatejuhtidele televiisori kujulise tordi. 

Foto: ERR
Foto: ERR

Kuna Kersna kurtis paar nädalat tagasi Postimehes, et tänapäeva telesaadetes ei juhtu midagi, teatas Aunaste: «Nagu härrad soovivad!» ja virutas Kersnale tordi näkku.

Foto: ERR
Foto: ERR
Foto: ERR
Foto: ERR

Kuidas meeldis Kersna ja Aunaste juhitud «Ringvaade» sulle?

ETV legendaarsetes saatejuhtides on püssirohtu ja krutskeid veel küllaga varuks! :PKuidas Sinule meeldis Maire Aunaste ja Vahur Kersna juhitud Ringvaade?

Posted by Eesti Televisioon on Tuesday, September 8, 2015
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles