Hispaania aristokraat võttis kaks Süüria põgenikeperet enda juurde elama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cayetano Martinez de Irujo (keskel)
Cayetano Martinez de Irujo (keskel) Foto: SCANPIX

Hispaania ühte rikkamasse sugusvõsasse kuuluv aristokraat avas oma lossi uksed Süüria põgenikele, võttes kaks pere enda juurde elama.

Tegemist on ekstsentrilise Alba hertsoginna noorima pojaga, edastab The Local.

Cayetano Martinez de Irujo y Fitz-James Stuart, kes on 14. Arjona hertsog ja 13. Salvatierra krahv, majutas oma Sevilla häärberisse kaks peret, kes on elanud seal juba 18 kuud.

Aadlik sõnas Hispaania uudistekanalile Noticias Cuatro, et ta kutsus need pered enda juurde pärast seda, kui ta kuulis Süüriast põgenenud, viite keelt kõnelevast arstist Salamist, kes elas koos perega Hispaanias Sevilla tänavatel.

«Ta sõnas ajakirjanikele, et «ta on valmis minema tagasi sõjapiirkonda ja seal hukkuma, aga mitte enam elama edasi tänavatel». Lugesin seda ja sain aru, et pean midagi ette võtma. Ma ei ole inimene, kes vaid räägib, mulle meeldib tegutseda,» teatas hispaanlane.

Cayetano Martínez jätkas, et teda puudutas sügavalt süürlase Salamiga juhtunu, kuidas ta kaotas sõja tõttu oma arstiparksise ja kuidas ta patsiendid hukkusid.

Salamise sõnul oli ta üllatunud kui pärast intervjuu andmist ja avaldamist sai ta ootamatu telefonikõne kohalikult tuntud isikult.

«Don Cayetano abiga on meie elu nüüd märgatavalt parem,» teatas süürlane.

Lisaks arsti perele sai hispaanlase käest abi veel teine samasuguses olukorras olnud süürlaste pere.

Cayetano Martínez on üks Alba hertsoginna kuuest lapsest. See hertsoginna, kellel oli maailmas enim tiitleid, suri möödunud aasta novembris 88-aastasena.  

Euroopa Komisjon loodab, et Hispaania on valmis vastu võtma 15 000 Süüria põgenikku. Hispaaniale pakutud varasem põgenike arv oli 2 749.

Hispaania on käivitund rahvaliikumine põgenike abistamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles