Püreeritud lillkapsast ja fetajuustust valmib mõnusalt kerge ja põnevalt uudse maitsega pidulik võileivatort.
Lillkapsatäidisega võileivatort
12tk
Põhi
200g sepikut
50g kreeka pähkleid
50g pehmet võid
Täidis
500g lillkapsast
2-3 küüslauguküünt
1tl soola
300g fetajuustu
200g maitsestamata toorjuustu
150g maitsestamata jogurtit või lahjat hapukoort
veidi soola ja jahvatatud pipart
2dl vahukoort
8 želatiinilehte
1 sidruni mahl
Kaunistamiseks
1 pikk värske kurk
basiiliku- või muid rohelisi ürdilehti
röstitud päevalilleseemneid või seedermännipähkleid
Valmistamine
Lõika sepik väiksemateks tükkideks. Jahvata koos kreeka pähklitega köögikombainis peenemaks ning sega hulka pehme või. Suru sepikumass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale. Tõsta täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Eralda lillkapsa õisikud väiksemateks tükkideks, puhasta küüslauguküüned ja haki peenemaks. Hauta lillkapsas ja küüslauk soolaga maitsestatud vees umbes 10 minutit või kuni need on täiesti pehmed. Vala keeduvesi ära ja lase köögiviljadel maha jahtuda.
Hõõru hautatud köögiviljad ja fetajuust kreemjaks seguks. Lisa toorjuust ja maitsestamata jogurt ning maitsesta segu soola ja pipraga.
Vahusta vahukoor pehmeks vahuks ja tõsta hetkeks külmkappi.
Paisuta želatiinilehti külmas vees umbes 10 minutit. Pigista sidrunist mahl välja ning kuumuta. Pigista paisunud želatiinilehtedest vesi välja ja lisa osade kaupa kuuma sidrunimahla sisse. Jahuta segu paar minutit ning vala siis peenikese nirena ja kogu aeg segades lillkapsasegu hulka. Kõige lõpuks lisa vahustatud vahukoor.
Vala segu tordipõhjale, tasanda pind ja kata vorm toidukilega. Tõsta tort vähemalt 4 tunniks, võimalusel terveks ööks külmkappi tarduma. Enne serveerimist kaunista õhukestest kurgiviiludest valmistatud „rooside”, värskete ürtide ja röstitud seemnetega.