Valgas selgus Eesti meister kreeka-rooma maadluses

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavahel võtavad mõõtu Kaarel Maaten (punases) ja võistlusel viiendaks jäänud valgalane Mati Raudsepp.
Omavahel võtavad mõõtu Kaarel Maaten (punases) ja võistlusel viiendaks jäänud valgalane Mati Raudsepp. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval peeti Valga spordihallis Eesti meistrivõistlused kreeka-rooma maadluses absoluutses kehakaalus. Viie osavõtja hulgast tuli Eesti meistriks Ardo Arusaar maadlusklubist Juhan, teisele kohale maadles end Kaarel Maaten Eesti Maaülikooli spordiklubist. Kolmanda koha auhinnad viisid koju Imre Kull Hammerlocki klubist ja Alar Nääme Valga maadlusklubist.

Valga maadlusklubi treener Evo Saar põhjendas osavõtjate vähesust sellega, et absoluutses kehakaalus ei taheta vigastustehirmu pärast võistelda. «Absoluutne kaal ju tähendab seda, et võistlevad mehed, kelle kaal jääb vahemikku 80–125 kg,» selgitas Saar. Tema sõnul on vigastused väga kerged tulema, kui näiteks 80 kg kaaluv mees maadleb endast 30 kg raskemaga.« Nii hoiavadki treenerid võistlejaid pigem oma kehakaalu võistlusteks.

Pühapäevastel võistlustel pronksi võitnud ja sellega ka Valga maadlusklubi parimaks osutunud Alar Nääme ütles, et jääb võistlusega rahule, hoolimata sellest, et kaalu poolest oli ta võistluse kergeim – 92 kg.

«Ülejäänud osalejad on kõik minust raskemad ja näiteks Ardo Arusaar on Eesti üldse üks kõvemaid tegijaid,» sõnas Nääme. Ta lisas, et Eesti maadluseliidi esindajaid võinuks võistlustel rohkem kohal olla. «Ilmselt sellepärast ma selle pronksi võitsingi, tegelikult ma ei ole nii heal tasemel maadleja,» selgitas Valga aselinnapea.

Saar ütles, et Valgas on maadlus üha enam populaarsust võitmas. «Publikut oli meil sel aastal tunduvalt rohkem kui varasemalt, üle 50 inimese kindlasti,» ütles Saar. Inimeste huvi suurenemise põhjuseks võib tema kinnitusel pidada Valga maadlejate häid tulemusi nii noorte kui ka täiskasvanute hulgas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles