Pildid ja video: Versailles` «kuninganna vagiina» kallal vandaalitseti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaal Versailles´ palee juures asuv vastuoluline ja skandaalne skulptuur, mis kannab hüüdnime Kuninganna vagiina, langes järjekordselt vandaalide rünnaku ohvriks.

Versailles´ palee juhi Catherine Pegard ´i teatel tehti skulptuurile valge värviga antisemiitlik graffiti «Kuninganna toodi ohvriks, teda solvati kaks korda», «Tegemist on teise meie rahva vägistamisega juudiaktivistide poolt» ja veel mitmeid teisi, edastab AFP.

Prantsuse võimud eesotsas president François Hollande´i ja kultuuriminister Fleur Pelleriniga mõistsid vandaalitsemise hukka.

Briti-India kunstniku Anish Kapoori kividest-metallist koosnev skulptuur «Dirty Corner» on 60 meetrit pikk ja kümme meetrit kõrge ning see on suunatud Versaille palee poole.

Vastuoluline skulptuur langes ka juunis vandalismi ohvriks, kui sellele kirjutati solvanguid kollase värviga.

Kapoori teosed on Versaille` palee aias ja siseruumides vaadatavad kuni novembrini.

Kunstniku enda sõnul on palju kära tekitanud teos «võimu haarava kuninganna vagiina».

«Minu skulptuur ei ole vaid vorm, pigem demonstreerib see kirge, kogemust ja uskumust,» selgitas kunstnik.

Versaille` palees on tänapäeva skulptorite näitusi korraldatud alates 2008. aastast ja Kapoori teoseid peetakse seni näidatutest kõige skandaalsemateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles