Uus tasuta äpp saadab kasutajad öösel ohutult koju!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuse äpp
Kuuse äpp Foto: Sander Ilvest

Kümned tuhanded inimesed üle maailma on allalaadinud tasuta "enesekaitse" äppi ja lasevad läbi rakenduse nüüd oma sõpradel ennast öösel virtuaalselt koju jalutada.

Kaaslase äpp on loodud viie Michigani ülikooli õpilase poolt ning võimaldab saata sõbrale või pereliikmele telefoni teel kutse, mille vastu võtmisel saavad nad end rakenduse kasutaja teekonnaga kursis hoida. Äpp kasutab teekonna näitamisel online kaarti ja GPS'i.

Äpp on eriti mugav, kuna kutse vastu võtmine ei eelda sõbralt rakenduse installimist. Kui mõni sõber juhuslikult teadet kätte ei saa, saab kasutaja saata kutseid erinevatele telefoninumbritele.

Need, kellega kutse teel ühendust võetakse, saavad SMS'i lingiga, mis saadab nad internetileheküljele kus on võimalik reaalajas jälgida äppi kasutaja teekonda punktist A punkti B. Kui kasutaja peaks juhuslikult kukkuma, teelt kõrvale kalduma või tõmbama kõrvaklapid telefoni tagant ära, tuvastab rakendus muutused ning küsib kasutajalt, kas kõik on korras. Siis on rakenduse omanikul 15 sekundit aega vajutada nuppu, mis kinnitab, et kõik on OK. Kui nuppu ei vajutata, muutub äpp alarmiks ning hakkab valjult röökima.

Äppi nimi on Companion Safety App ning see on allalaaditav mõlemale, nii Android kui ka iOS süsteemile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles