Vanemuises esietendub virtuaalmaailmast kõnelev „Mowgli“

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuises esietendub virtuaalmaailmast kõnelev „Mowgli“.
Vanemuises esietendub virtuaalmaailmast kõnelev „Mowgli“. Foto: Vanemuine

Eeloleval laupäeval esietendub Vanemuise suures majas tantsulavastus “Mowgli”, mis on lugu teismelisest poisist, kes otsib oma kohta ja oma mina suures inimdžunglis.

Etenduse koreograaf-lavastaja ja kostüümikunstnik on Mare Tommingas. Väikese osa liikumisest on aidanud luua Jenny MacNamara Inglismaalt.

Mare Tomminga teatel oli kohe alguses selge, et see ei tule tavapärane džunglilugu - ei mingeid sabasid ega sarvi.

“Mind on mõtlema pannud “pärisasjade ja päristunnete” puudujääk tänapäeva maailmas ja asendustegevus sellele – internet ja sealt tulev informatsioon, nii hea kui halb, samuti piiri hägustumine tegeliku ja virtuaalse vahel,” märkis Tommingas. “Sealt tuli lavastuse raamidee – arvutimäng. Internet on kõikvõimas, sellele ei vaidle ju tänapäeval keegi vastu. Sellest on saanud igapäevaselt kasutatav meedium, kus kõik tundub lihtne ja võimalik. Mis motiveerib noort tänapäeva maailmas tegutsema, milline on arusaamine inimestevahelistest suhetest ja enda minast? Mis kujundab meie arvamusi? Ehk ei tohiks me leppida sellega, et igapäevaselt virtuaalmaailmal enda üle valitseda laseme? Tegelikult me ju teame, et teised inimesed on olemas, ainult et see inimlik puude muutub üha kaugemaks.”

Lavastusele on muusika loonud noor eesti helilooja, arranžeerija ja popmuusik Tauno Aints, kelle helikeeles sulandub klassikaline muusika džässi, roki ja hiphopi muusikaliste võtetega.

Lavakujundus kunstnik Vladimir Anšoni nägemuses vihjab Rudyard Kiplingi “Mowgli” algupärasele tegevuskohale, jääb aga siiski võimalikult ajatuks. Lavastuse muusikajuht ja dirigent on Aivo Välja (külalisena), valguskujundaja Margus Vaigur (Endla), videokujunduse teeb Ott Evestus.

Nimiosa tantsivad Takuya Sumitomo või Colin Thomas Maggs. Lavastuses osalevad Vanemuise balletitrupp, sümfooniaorkester ja kooriartistid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles