Ecuadorlane kuulutati Hispaania sisesta meistriks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siesta meistrivõistlused Madridis
Siesta meistrivõistlused Madridis Foto: SCANPIX

Hispaania esimestel siesta meistrivõistlustel ei tulnud võitjaks mitte hispaanlane, vaid ecuadorlane.

Üheksa päeva kestnud võistluse korraldas Hispaania siestasõprade ühing, kirjutab The Telegraph.

Võistlus oli osa selle vana traditsiooni uuesti ausse tõstmise ja propageerimise kampaaniast ning see viidi läbi Madridi ühes ostukeskuses.

Võitjaks tuli Ecuadorist pärit, kuid Hipsaanias elav Pedro Soria Lopez. Ta töötas varem turvamehena, kuid majanduslanguses kaotas töökoha. Ta magas võistluse sinisel sohval kokku 17 minutit ja sai selle eest 1000 eurot.

Mees magas päriselt, sest ta norskamise mõõtmine näitas seda. Lopezi norskamine on 70 detsibelli ehk nagu valju häälega rääkimine. Norskamine tõi talle lisapunkte.

62-aastase mehe sõnul sõi ta enne võistlustulle asumist korraliku lõuna ja lasi end pärast seda täiesti lõdvaks.

Võistlusel osalenud 360 inimest pidid 20 minutit diivanitel magama. Arstid jälgisid nende pulssi ja muid kehanäite seadmete abil.

Kohtunikud andsid punkte nii ebatavaliste magamispooside, norskamise valjuse ja ka rõivastuse eest. Osa võistlejaid kandsid pidžaamasid ja silmaklappe ning neil olid kaisuloomad.

«Meie võistluse eesmärk oli levitada ideed, et lõunauinak on kasulik ja seda tuleb harrastada. Tänapäeva kiire elutempo juures on sisestat väga raske ette võtta. Kuid mitmed uuringud on näidanud, et kui lõuna ajal uinak teha, muudab see väga erksaks,» selgitas Hispaania sisesta sõprade ühingu esindaja Andres Lemes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles