USA ajaleht keeldus homode abiellumisteate avaldamisest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ajaleht keeldus homode abiellumisteate avaldamisest
USA ajaleht keeldus homode abiellumisteate avaldamisest Foto: SCANPIX

USAs New Hampshire`is ilmuv ajaleht tekitas skandaali sellega, et keeldus avaldamast homoseksuaalse paari abiellumiskuulutust, hoolimata sellest, et samasooliste abielu on USAs lubatud.

New Hampshire`i suurim väljaanne The Union Leader keeldus kahe mehe abielu teavitamisest möödunud nädala laupäeval, kirjutab The Telegraph.

New Hampshire on üks viiest USA osariigist, kus samasooliste abielu on legaliseeritud.

Manchesteris asuva ajalehe väljaandja Jospeh McQuaid selgitas, et tegemist ei olnud homovastasusega, vaid väljaande seisukoht on, et abielluda saavad vaid mees ja naine.

«Kuigi seadus lubab homoabielusid, ei nõua see näiteks kirikult homode paari panekut ning ka väljaannete õigust valida, mida nad avaldavad,» selgitas väljaandja.

New Hampshire´i osariigi senaator Paul Hodes sõnas väljaandjale, et ajaleht peab kehtestatud seadustele alluma. Kuid samas lisas, et valitsusorganitel ei ole õigus pressivabadusse sekkuda.

Abiellumisest teavitada soovinud homopaari üks osapool, 42-aastane pangandustegelane Greg Gould sõnas, et nimetatud ajaleht ei käi ajaga kaasas.

«Kui see väljaanne ei soovi avaldada asju, mis on ebameeldivad, siis nad peaksid loobuma näiteks mõrvade, sõdade ja valitsuse kohta käivatest uudistest,» leidis Gould.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles