Daniel Craig James Bondist: ta on misogüün, seksist ja väga üksildane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Craig James Bondina
Daniel Craig James Bondina Foto: SCANPIX

James Bondi kehastaja, Briti näitleja Daniel Craigi arvates on kuulus agent misogüün, seksist ja väga üksildane inimene.

47-aastane Craig on Bondi rollis neljandat korda, mängides peaosa uues linateoses «Spectre», mis jõuab sügisel kinno, edastab Daily Mail.

Craig tunnistas, et Bond tegi temast jõuka mehe, kuid samas ei tunne ta selle tegelasega just suurt emotsionaalset sidet, kuna 007 on naistevihkaja.

Ta loodab oma neljandas Bondis näidata tegelast pehmema ja mitte nii seksistlikuna.

«Mul ei ole tegelikult külma naistevõrgutajast Bondiga  otsest seost. Mul aitavad seda rolli mängida hästi valitud näitlejannad,» teatas näitleja.

007 filmide ajaloos on Bondil esmakordselt suhe «küpse» naisega, keda kehastab Monica Bellucci. Ta mängib uues Bondi filmis gängsteri leske.

Craigi sõnul on Bondil nooremast east pärit kompleks, mis ei lase tal naistega sügavamaid suhteid luua, vaid ta vahetab naisi nagu sokke.

Craig jätkas, et «Spectre» on sügavama sisuga kui seda oli «Skyfall».

«Bond on kaasinimestest eraldunud ja selle tõttu väga üksildane. Ta ümber tiirleb palju ilusaid naisi, kuid ta ei jää ühegagi neist kokku. Tegelikult on see kurb,» nentis staar.

Viimastel aastatel on Bondi filmide tegijaid kritiseeritud, et 007 kohtleb naisi halvasti ja et Bondi tüdrukute käitumist tuleks kaasajastada ehk teha neid feministlikumaks.

Režissöör Sam Mendese sõnul on Monica Bellucci seni vanim Bondi tüdruku kehastaja ja see on «revolutsiooniline».

Uues filmis veab Bond vägikaigast kuritegeliku organisatsiooniga Spectre.

Lisaks Daniel Craigile ja Monica Belluccile teevad filmis kaasa ka Christoph Waltz kurikael Franz Oberhauseri rollis ja Léa Seydoux, kes kehastab psühholoog Madeleine Swanni. Bellucci mängib mafiooso leske Lucia Sciarrat.

Craig vihjas, et «Spectre» võib olla tema viimane Bondi film, kuna uueks 007 kaalutakse tumedanahalist näitlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles