Pamela Andersoni uus lootus: võin C-hepatiidi seljatada kuu ajaga!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pamela Anderson
Pamela Anderson Foto: SCANPIX

«Rannavalve» täht Pamela Anderson rõõmustab, et tal on viimaks võimalus võita pikk lahing C-hepatiidiga.

48-aastane näitlejanna sai haiguse 16 aasta eest, kui ta jagas tätoveerimisnõela eksabikaasa Tommy Leega, kirjutab Mirror.

Arstid kirjutasid talle nüüd välja ravimiameti heaks kiidetud medikamendi, mis hävitab viiruse ja annab Pamelale uut lootust.

«Mul on väga vedanud, et mul on C-hepatiit olnud 16 aastat. Kuusteist aastat tagasi oli see surmaotsus,» sõnas Pamela. «See kahjustas mu enesehinnangut. Ehkki nägin väljastpoolt enesekindel välja, hõljus mu pea kohal must pilv.»

«Tänu uuele ravimile võin juba kuu aja pärast olla hepatiidivaba. Mul pole maksakahjustust ega mingeid kõrvalnähte. Elan oma elu oma tahtmise järgi, kuid see võib lõpuks mulle terviseprobleeme tekitada ja on tõeline õnnistus, et mul õnnestus seda ravimit saada. Ma olen poolel teel paranemise poole,» lisas ta.

C-hepatiiti ehk maksapõletikku, mida põhjustab C-hepatiidi viirus, nimetatakse ka vaikseks tapjaks, kuna haiguse süvenemine võib põhjustada raskekujulist maksakahjustust tsirroosist kuni maksavähini ja seda sageli ilma eriliste tundemärkideta. On inimesi, kellel areneb C-hepatiidi viiruse nakkus maksahaiguseks kiiresti, teistel võtab aega ligikaudu viis kuni 20 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles