Saksamaal pääseb trellide tagant üheksa imikut tapnud naine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Saksamaa kohus määras 2006. aastal Sabine Hilschenzi nimelisele naisele imikute tapmise eest 15 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Meedia nimetas ta Saksamaa kõige julmemaks emaks, edastab Reuters.

Saksamaa idaosast Frankfurt an der Oderist pärit olev naine saadeti trellide taha tegelikult kaheksa lapse tapmise eest, sest üks lapsetapmine oli aegunud, kuna ta pani selle toime ajal, mil eksisteeris veel Saksamaa Demokraatlik Vabariik.

Nüüd 50-aastane sakslanna vabaneb, olles ära kandnud kaks kolmandikku karistusest. Naine õppis vanglas olles hiina keelt ja põllumajandust ning tal on veel pooleli psühholoogiaõpingud.

Sabine Hilschenzil oli enne imikute tapmise perioodi kolm last, esimese lapse sai ta 18-aastasena. 21-aastasena oli ta kolme lapse ema.

Naise abikaasa ei tahtnud rohkem lapsi, kuid naine keeldus rasestumisvastastest vahenditest ja jäi mitu korda veel rasedaks.

Ta sünnitas ajavahemikul 1989 – 1998 mehe teadmata üheksa last, kelle ta tappis ja kelle surnukehad peitis suurtesse lillepottidesse.

Imikute tapmine tuli päevavalgele, kui ta viis lillepotid oma vanematele Brieskow-Finkenheerdi.  Vanemad avastasid lasteluustikud ja kutsusid politsei.

Kohus langetas eile otsuse Sabine Hilschenz vabastada. Kohtuniku sõnul on ta karistuse kandnud ja ei ole ühiskonnale ohtlik.

Samuti on ta sellises eas, et ta enam lapsi ei saa.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles