Kultuuriööl kõlab muusika ja näeb etendusi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Kuningas esines Viru keskuses
Marten Kuningas esines Viru keskuses Foto: Viktor Burkivski

Laupäeval, 29. augustil Tallinnas esmakordselt aset leidval Kultuuriööl toimub palju huvitavaid kontserte ning etendusi.

Kultuuriööd korraldava Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härm lubab, et positiivse elamuse saab iga huviline, kes mõnd kultuuriöö kontserti või etendust külastab.

«Oleme kava koostamisel lähtunud põhimõttest näidata publikule võimalikult laia spektrit kultuurist. Kaasaegsed väljendusvormid on põimitud ajalooliste paikadega vanalinnas ja mere ääres. Põhirõhk on nooruslikul olemisrõõmul ja uhkusel oma moodsa ja samas iidse kodulinna üle,» selgitas Härm esinejate valikut.

Foto: Sander Ilvest

Kell 17.00 Taani kuninga aias algaval kontserdil «Lilled juustes», mis saab teoks koostöös festivaliga «Tallinna tornid», toovad oma muusikasõnumi kuulajateni Liisi Koikson, Erki Pärnoja, Marti Tärn ja Ahto Abner. Kell 20.00 esineb samas kohas Vaiko Eplik.

Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Algusega kell 18.00 avaneb koorimuusikagurmaanidel võimalus nautida Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis Tallinna Kammerkoori esinemist.

18.30 alustavad Tallinna Kunstihoones kontserdiga Pae Kollektiiv ja Ivars Arutyunyan.

19.30-00.00 vältava Muinastulede öö Lennusadamas täidab muusikaga Estonian Voices ja tantsib ansambel Kuljus.

Foto: Ain Liiva

Algusega kell 21.00 toimub Rootsi-Mihkli kirikus kontsert «Kadunud ehted», kus musitseerivad Lea ja Kaisa Gabral, Olav Ehala, Lembit Saarsalu ja Toivo Unt.

22.00 annavad Kultuurikatlas kontserdi Marten Kuningas ning ansambel Miljardid. 

Koostöös nüüdisaegse tsirkuse festivaliga Circus Tree on õnnestunud Tallinna tuua üks tänavaetenduse kuumimaid nimesid Magic Thor Rootsist. Kahel korral, kell 17.30 ja 19.45, annab artist Raekoja platsil intrigeeriva etenduse.

Kellel aga sellest väheks jääb, saab tõelise tsirkuseelamuse, tulles 21.00 Gustav Adolfi Gümnaasiumi võimlasse (Suur-Kloostri 7), kus näeb prantsuse kaasaegse tsirkuse tunnustatud esindajat O Ultimo Momento etenduses «Contigo».

Neljal korral, kell 17.00, 18.00, 19.00 ja 20.00 sünnib Rahvarinde muuseumis publiku silme all kordumatu vaatemäng improkomöödia trupi Ruutu10 esituses.

Kultuuriöö on mõeldud neile, kes hindavad kultuuri mitmepalgelisust ja peavad lugu selle erinevaist väljenduslaadidest. Kõik kontserdid ja etendused on pealtvaatajatele tasuta.

Kultuuriöö kavaga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles