Hiinlannat sunniti kaheksandal raseduskuul aborti tegema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlannat sunniti kaheksandal raseduskuul aborti tegema
Hiinlannat sunniti kaheksandal raseduskuul aborti tegema Foto: SCANPIX

Lõuna-Hiinas elav rase naine arreteeriti, teda peksti ning lõpuks sunniti aborti tegema.

Naine oli kaheksandat kuud rase, kirjutab Huffington Post.

Ehitustöölise Luo Yanquani sõnul arreteeriti ta abikaasa Xiao Aiying  kümnendal oktoobril. Ta viidi meditsiinikeskusesse, kus pereplaneerimisnõustajad teda küsitlesid. Lõpuks süstiti naisele ravimit, mis lapse tappis.

Pereplaneerimise ametnikud teatasid, et pere on rikkunud ühe lapse seadust ning neil on juba üks laps, üheksa-aastane tütar.

Ametnikud eitasid, et naist oleks abordile sunnitud, vaid ta tegi seda vabatahtlikult.

Naine tõi surnud lapse ilmale 14. oktoobril. Ta vajas operatsiooni, kuna emakasse jäi platsentatükke. Simigisas asuv haigla kinnitas, et Xiao on nende patsient, kuid naise seisundi kohta informatsiooni ei edastatud.

Viimased 30 aastat on Hiina linnapiirkondades kehtestatud, et peres tohib kasvada vaid üks laps. Sellega püütakse rahvastiku arvukust kontrolli all hoida ning tagada, et eluks vajalikke ressursse jätkuks.

Hiina rahvaarv on maailma suurim, ulatudes 1,3 miljardi inimeseni.

Paare, kes rikuvad ühe lapse seadust, ootavad tavaliselt ees soolased trahvid, vara konfiskeerimine ning töökaotus.

Nimetatud juhtum on Hiina rahvastikukontrollis üks äärmuslikemaid, kuid aeg-ajalt tuleb neid ette.

Hiina ametivõimud, politsei ja kohtuametnikud ei tegele sunnitud abordi juhtumitega ning riigi kontrolli all olev meedia neid juhtumeid ei kajasta.

Kuid viimastel aastatel on Hiinas siiski üha rohkem ohvreid oma juhtumeid päevavalgele toonud ning seda tänu internetile ja suhtluslehekülgedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles