Pildid ja video: USA kuulus bambuskaru tõi kaks poega ilmale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Washingtonis Smithsoniani loomaaias sünnitas sealne kuulus bambuskaru Mei Xiang 22. augustil kaks poega.

Loomaaia töötajad avastasid alles möödunud nädalal ultraheli abil, et Mei Xiang on tiine, edastab BBC.

Pojad ja ema on hea tervise juures.

Bambuskarud ehk hiidpandad on ohustatud liik, mille esindajad vangistuses eriti ei paljune. USAs on vaid neljas loomaaias bambuskarusid, kes kõik on laenud Hiinast.

Mei Xiangil, kellel on varasemast veel kaks poega, on selle USA loomaaia staar. Ta puuris on ka kaamera, mis näitas poegade sündi otse ning internet jooksis suure huvi tõttu kokku.

Emased bambuskarud suudavad tiineks jääda iga 2 – 3 aasta tagant, mille tõttu on selle liigi viljakus madal.

Mei Xiang viljastati kunstlikult Washingtoni loomaaia isase bambuskaru Tian Tiani ning Hiinas Wolongi bambuskarukeskuses elava isase bambuskaru Hui Hui spermast.

Veel ei ole teada, kumb isastest on poegade isa ning mis soost pojad on.

Mei Xiangi esimene poeg Tai Shan sündis 2005. aastal ning see saadeti 2010. aastal USAst Hiinasse.  Teine poeg Bao Bao sai kaheaastaseks ja elab seni Washingtoni Smithsoniani loomaaias.

Looduses elavad bambuskarud vaid Hiina edelaosas, kus neid arvatakse olevat umbes 1800. Tänui Hiina bambuskarude kaitsekeskustele on viimastel aastatel hakanud nende loomade arv suurenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles