Kuula! Kali Briis ja Zebra Island andsid välja ühise loo «Fool Me»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kali Briis Band
Kali Briis Band Foto: Laura Arum-Lääts

Elektroonilist muusikat viljelevad Kali Briis ja Zebra Island üllitasid täna ühise singli «Fool Me». Loo autor on Kali Briisi nime all eesti muusikamaastikul tuntuks saanud Alan Olonen koos Zebra Islandi helirežissööri Madis Isandaga ning vokaalina teeb kaasa Zebra Islandi punapäine solist Helina Risti. Muusikud astuvad täna õhtul üles atmosfäärilises Padas (Kultuurikatla Aias), kus Kali Briis ja Zebra Island annavad kontserdi. Pidu jätkub varahommikuni DJ-de Rain Tolk, Kaarel Valter ja Lotte Jürjendali saatel.

«Helinaga koostööd ei saa päris tööks nimetada, kuna tegutsemise käigus saad sa sellise positiivse laengu, et ei märkagi, kui asjad juba tehtud on. Zebra Islandi muusika juures inspireeris mind selle suitsune ja seksuaalne atmosfäär. «Fool Me» räägib sellest, kuidas elus on ette tulnud olukordi, mil lähedane inimene lubadust murrab, rääkides mõne saladuse välja ning seejärel tõotab, et rohkem ei räägi, kuid laseb suu lukust lahti ka järgmisel korral. Sel hetkel ei jäägi muud üle, kui nabanöör läbi lõigata ja laulda «You're never gonna fool me again!»,» kommenteerib värsket lugu Alan Olonen.

«Kui Alan pakkus, et võiksime koos loo teha, tundus see kohe geniaalne idee. «Fool Me» sõnum on kaval ja pisut kiuslik, kõige võimsamast kättemaksust, mida lähedane inimene teisele teha saab -–vaikimisest. Kali Briisi muusika on minu meelest napakalt funky ja Alani natuke kodune olek annab tema lugudele viimase lihvi.»

Foto: Siiri Kumari

Zebra Island on 2011. aasta sügisel produtsendi Rasmus Lille ning laulja Helina Risti poolt kokku kutsutud muusikaline rühmitus, mille võttis enda tiiva alla plaadifirma I Love You Records, kes andis esimese tõuke ka Ewert and The Two Dragons tähelennule. Nende muusikat iseloomustavad eredad vokaalid koos elavate süntesaatorikäikude, rütmide ning kummituslike kitarrihelidega, mis kokku loovad just neile omase helipildi. 

Kali Briis ehk Alan Olonen on muusikaprodutsent ja artist, kelle muusika on kui tema emotsioonid – ülevoolav energia, eklektilised biidid ning magusad ja tundeküllased vokaalid, millesse on pandud hing, kurbus ja naer. Kali Briisi viimane album «Say Whaat?» (Eesti Pops 2013) võitis Eesti Muusikaauhindadel aasta alternatiivalbumi auhinna ning tema singel «Idiot» saavutas Eesti Laul 2014 konkursi finaalis 7. koha.

Kali Briisi ja Zebra Islandi kontserdi kohta leiate rohkem informatsiooni Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles