Tallinnas selguvad Eesti tänavatantsumeistrid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parimaid breiktantsijaid näeb laupäeval Tallinna tantsuakadeemias.
Eesti parimaid breiktantsijaid näeb laupäeval Tallinna tantsuakadeemias. Foto: Eesti breiktantsu liit

Sel laupäeval, 23. oktoobril toimuvad Tallinna tantsuakadeemia suures saalis Eesti individuaalsed meistrivõistlused tänavatantsudes, tuues kokku parimad breikarid, hiphoptantsijad ning mitmete teiste põnevate stiilide harrastajad üle Eesti.

Enam kui saja registreerunud osalejaga tänavatantsude Eesti individuaalmeistrivõistlused on eellöögiks kümnendat korda toimuvale Põhja-Euroopa ühele suurimale tänavatantsufestivalile “Battle of EST”, mis leiab aset 26. novembril Tallinnas Arigato suures saalis ja 27. novembril Tartus Vanemuise kontserdimajas.

„Rõõm on näha, et aasta-aastalt on breigile lisandunud hulgaliselt teiste tänavatantsustiilide viljelejaid ning juba mitmendat aastat toimuvad meistrivõistlused ka teistes stiilikategooriates,“ märkis ürituste eestvedaja Toomas Lill Eesti breiktantsu liidust. “Laupäeval on oodata tulist üks-ühele võitlust. Üksteise tantsides ületrumpamine on alati olnud tänavatantsude üks sotsiaalne pärisosa, mis sütitab nii võistlejaid kui on publikule kaasahaarav vaadata.“

Tänavusi meistrivõistlusi võõrustava Tallinna tantsuakadeemia juht Märt Agu leidis, et „meistrikad“ on noortele tantsijatele hea võimalus positiivset võistluspinget kogeda, omavahel tutvuda ja saada seejuures hea ülevaade tänavatantsu arengust Eestis.

„Ka meil käib pühendunult breiki ja hiphoppi harjutamas palju noori tantsijaid, kellest nii mõnigi saab nüüd oma parimad sammud otse koduväljakul mängu panna,“ sõnas Agu.

Eesti individuaalsetel meistrivõistlustel tänavatantsudes astuvad osalejad üles mitmes stiilikategoorias, kohati soolises ja vanuselises jaotuses. Kavas on nii poiste kui tüdrukute breiktants (B-boy, Junior B-Boy ja B-girl), selguvad funk-muusikast inspireeritud popping’u, räppmuusikaga käsikäes käiva hiphop- ja newstyle'i ning klubimuusika järgi tantsitava house-stiili Eesti meistrid. Iga kategooria võitja pääseb otse “Battle of EST 2010” lõppvõistlusele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles