Maurice Fulton ei jõudnudki pulti asuda, piletiraha maksti tagasi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinüülplaadimängija.
Vinüülplaadimängija. Foto: SCANPIX

Reede öösel endises Heliose kinos toimunud pidu saadeti tuleohutusenõuete tõttu politsei- ja päästeametnike poolt laiale enne, kui peaesineja, kuulus Briti DJ Maurice Fulton üldse pulti jõudis asuda.


«Ametnikud tulid pärast südaööd, sel ajal mängis lihtsalt taustamuusika,» ütles üks peo korraldajatest Jaagup Jalakas. Päästeameti andmetel oli sel ajal kohal umbes 200 piletiomanikku. «Paraku Fulton ei saanudki seal esineda. Ta läks edasi esinema Von Krahli teatri baari.»

Von Krahli teatri baaris oli sel ajal pidu nimega Mutant Disco klassikud, mille raames siis esines ka Maurice Fulton. Paraku ei olnud Jalaka sõnul Mutant Disco korraldajad nõus Heliose peole pileti ostnud inimesi sellega sisse laskma.

Peokülalistele maksti piletiraha tagasi. «Mõned inimesed olid pahased ja väljendasid oma pettumust. Kes küsisid, need said raha tagasi.» Jalakas rääkis, et rahulolematust avaldanud inimestega on isiklikult kokku lepitud, vabandatud ning kompensatsiooni pakutud. Ära jäänud peo asemel pileti tagasiostmist või järgmise hooaja katusekino pääsmeid.

«Päästeametnike karm suhtumine tuli korraldajatele üllatuseks,» seletas Jalakas. «Uus pääseameti seadus on läinud nii karmiks, et korraldajad ei olnud nõuetega kursis. Korraldajad palusid pääseametnikke varem kohale tulla. Nendega võeti enne ühendust ja nad olid üritusest teadlikud. Näotu oli see, et nad ei tulnud varem, vaid alles öösel.»

Päästeameti pressiteate järgi pöördusid korraldajad varem Põhja-Eesti päästekeskuse tuleohutusbüroo spetsialisti poole sooviga kooskõlastada 15. oktoobril toimuv üritus. Veidi hiljem teatasid korraldajad inspektorile, et üritus jääb ära, kuna tuleohutusnõudeid peopaigas ei suudeta täita. Sellele vaatamata jätkati muusikaüritusele 75-125 krooni maksvate piletite müüki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles