Juhan Ulfsak sai filmis «Vahetus» kajaka käest peksa!

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Ulfsak kajakaga
Juhan Ulfsak kajakaga Foto: Kaader filmist

Oktoober on kinos Sõprus pühendatud uutele inspireerivatele Eesti lühifilmidele «Vahetus», «Oleg», «Külm on», mis räägivad (elu)tõdedest ja tegudest: naistevastasest vaimsest vägivallast ja äärmuslikest lahendustest, sõduri rituaalsest teekonnast ning nõukogude võimu eest ärklikorrusel hoitud saladusest.


21. oktoobrist on võimalik näha neid kolme filmi ka ühtse programmina, mille koondnimetuseks «Tõde ja tegu». Programmi kogukestus on 60 minutit.

«Vahetus» (2010 / psühholoogiline draama/ R: Anu Aun / Peaosatäitjad: Mari Abel, Katariina Lauk, Mait Malmsten, Indrek Sammul, Aleksander Eelmaa, Juhan Ulfsak jt). Film pälvis ka äsjalõppenud Thessaloniki rahvusvahelisel lühifilmide festivalil Kreekas silmapaistva kinokunsti saavutuse auhinna (Cinematic achievement award). Lisaks sellele on «Vahetus» valitud rahvusvahelise lühifilmide festivali (Rootsi), «Shnit - Open 2010» rahvusvahelise lühifilmide festivali (Šveits), Iaşi rahvusvahelise filmifestivali (Rumeenia) ja Interfilm Berlin rahvusvahelise lühifilmifestivali (Saksamaa) rahvusvahelisse võistlusprogrammi.

«See on ikka hüsteeriliselt naljaks, kui Ulfsak kajaka käest peksa saab,» kommenteeris Kadri Jakobson kinost Sõprus.

«Oleg» (2010/ R: Jaan Toomik / Peaosatäitjad: Pärt Uusberg, Valter Uusberg, Dmitri Sobolevski). Filmi maailmaesilinastus toimus Oberhauseni rahvusvahelisel lühifilmide festivalil, lisaks on see linastunud Sao Paulo festivalil, Kreeka festivalil Drama, Varssavi rahvusvahelise filmifestivali lühifilmide võistlusprogrammis ning on kutsutud osalema novembris toimuvatele 52. Lübecki filmipäevadele.

«Külm on» (2010 / Martti Helde / Peaosatäitjad : Mikk Jürjens, Gert Raudsep, Aarne Üksküla, Anne Reemann). Antud triloogiast kõige uuem film!
Martti Helde on noor ja lootustandev Eesti režissöör, kes on osalenud edukalt erinevatel rahvusvahelistel filmifestivalidel filmidega «Päev, mil ma kasvasin» ning võitnud filmiga «Thibaut»  ka hõbemedali 71. Ülemaailmsel Sõltumatute Filmide Festivalil UNICA 2009 Gdanskis. Muuhulgas on tema tehtud ka eelmise ja selle aasta meeleolukad PÖFFi treilerid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles