75 g võid
5 dl paksu porgandipüreed
1,5 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
5 dl kaerajahu
poole sidruni mahl
1,5 dl hapukoort
Porgandi-kaerajahukook toorjuustukattega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögikombainis vahustada või ja suhkur, lisada ühekaupa munad, seejärel porgandipüree, sidrunimahl, hapukoor, küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga segatud kaerajahu ning segada tainas köögikombainis ühtlaseks.
Tainas valada küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ning küpsetada 200-kraadise ahju keskmises osas 55 minutit.
Porgandipüree tegemiseks lõigata kooritud porgandid paksemateks viiludeks, keeta vähese veega pehmeks, vesi kurnata ära ja porgandid purustada köögikombainis või sauseguriga.
Kate:
150 g toorjuustu
2 tl sidrunimahla
1,5 dl tuhksuhkrut
Katte ained segada omavahel. Kate valada jahtunud koogile.