Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Porgandi-kaerajahukook toorjuustukattega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Porgandi-kaerajahukook toorjuustukattega.
Porgandi-kaerajahukook toorjuustukattega. Foto: Sille Varblane

75 g võid
5 dl paksu porgandipüreed
1,5 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
5 dl kaerajahu
poole sidruni mahl
1,5 dl hapukoort

Köögikombainis vahustada või ja suhkur, lisada ühekaupa munad, seejärel porgandipüree, sidrunimahl, hapukoor, küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga segatud kaerajahu ning segada tainas köögikombainis ühtlaseks.

Tainas valada küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ning küpsetada 200-kraadise ahju keskmises osas 55 minutit.

Porgandipüree tegemiseks lõigata kooritud porgandid paksemateks viiludeks, keeta vähese veega pehmeks, vesi kurnata ära ja porgandid purustada köögikombainis või sauseguriga.

Kate:
150 g toorjuustu
2 tl sidrunimahla
1,5 dl tuhksuhkrut

Katte ained segada omavahel. Kate valada jahtunud koogile.

www.toidupildid.blogspot.com

Copy
Tagasi üles