Üle-eestilised raamatukogupäevad jõudsid Valga maakonda

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga keskraamatukogu
Valga keskraamatukogu Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Üle Eesti toimuvad 20.–30. oktoobrini raamatukogupäevad «Jah lugemisele!». Otepää valla raamatukogudes tähistatakse neid lugemistundide ja luuleõhtuga.

Pühajärve raamatukogus hakati 20. oktoobril algusega kell 9.25 Pühajärve põhikooli 3. klassile ette lugema Ondrej Sekora raamatut «Sipelgad ei alistu», millega jätkatakse kolmapäeviti. Samal päeval kell 11.25 külastab Pühajärve põhikooli 5. klass raamatukogutundi «Meie raamatukogu minevikus ja täna».

Otepää linnaraamatukogus toimub aga 27. oktoobril algusega kell 19 koostöös Otepää Naisseltsiga kirjandus- ja luuleõhtu. Kuulatakse 20. sajandi teise poole luulet ja julgematel on võimalus lugeda oma lemmikluuletust. Peale selle toimub raamatukogus iga päev lugemistund, kus lapsed koos raamatuid loevad. Üleval on väljapanekud teemal «Jah lugemisele» ja «Bernhard Kangro 100».

Valga keskraamatukogu juhataja Endla Schasmin ütles, et nende asutuses viiakse raamatukogupäevade puhul läbi kirjanduslikud lõunamängud kohalikus raadios ja kirjanduslik viktoriin maakonnalehes.

Kooliõpilastega kohtuvad ka tuntud isikud. Eile rääkis noortele lugejatele oma parimatest lapsepõlve lugemiselamustest ja praegusest ametist maavanem Margus Lepik. Täna kohtub lugejatega Valga linnapea Ivar Unt.

Raamatukogupäevad viiakse läbi Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu korraldusel. Nende eesmärk on avada raamatukogu uksed vanadele ja uutele lugejatele ning näidata kaasaegse raamatukogu rikkusi ja võimalusi.

Raamatukogupäevad avati eile Tallinna Tehnikaülikoolis ning punkti saavad need 29. oktoobril Põlva kultuurimajas, kus tunnustatakse aasta parimaid maaraamatukoguhoidjaid. Valgamaalt on esitatud sel aastal parimaks Õru raamatukoguhoidja Saima Puusepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles