Prantslanna ärkas 14 tundi pärast surnuks tunnistamist ellu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslanna ärkas 14 tundi pärast surnuks tunnistamist ellu
Prantslanna ärkas 14 tundi pärast surnuks tunnistamist ellu Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Bordeaux`s leidis aset juhtum, kus arstid tunnistasid naise kliiniliselt surnuks, kuid 14 tundi pärast surnuks tunnistamist ärkas ta ellu.

Arstid olid kindlad, et 60-aastase Lydia Paillard`i elutegevus on lakanud ning nad palusid ta perelt luba elus hoidvad masinad välja lülitada, kirjutab The Telegraph.

Paillard läks selle nädala esmapäeval kliinikusse kemoteraapiat saama. Kuid pärast ravikuuri läks ta nahk sinakat tooni, ta langes koomasse ning lõpuks kuulutati ta surnuks.

Naise poegade sõnul öeldi neile, et ema on surnud. Pojad ei lasknud ema hingamisaparaati siiski välja lülitada. Koomas naine viidi koomapatsientide osakonda.

Siis aga märkasid arstid järsku naisel ajutegevust. 14 tundi pärast surnuks kuulutamist tuli Lydia Paillard teadvusele.

Naine pöördus ta voodi juures olnud poja Sébastieni poole, öeldes et «mul on nii hea enesetunne, sest magasin väga mõnusalt».

Poeg sõnas hiljem, et kui nad oleksid lubanud elushoidvad masinad välja lülitada, oleksid nad oma ema tapnud.

Haiglajuhi Yves Noëli sõnul on tegemist imega.

«Patsiendi tunnistas surnuks 25-aastase kogemusega ja igasuguste surmajuhtumitega kokku puutunud arst, kelle sõnul olid kõik kliinilise surma märgid olemas. Lisaks temale veel mitu arsti kinnitasid sama,» lisas haiglajuht.

Patsiendi ootamatut ärkamist on selgitatud sellega, et tal oli epilepsiahoog, mis jättis mulje, nagu ta oleks surnud.

Pojad plaanivad ema surnuks tunnistanud haigla kohtusse kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles