Austraaliasse kukkunud objekt tekitas kraatri, millest leiti arvutikiipe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Austraalia Victoria osariigi  Bridgewateri piirkonnas leiti kuuemeetrise diameetriga kraater, millest paljastus arvutikiipe ja metallfragmente.

Kohalike elanike seas liikusid jutud, et tegemist on helikopterilt kukkunud objektidega, kuid on ka neid, kelle arvates tekitas kraatri tundmatu lendav objekt, edastab Daily Mail.  

Politsei uuris asja ning paljastus, et kraatri tekitas ebaõnnestunud langevarjueksperiment.

«Tegemist oli umbes ühetonnise langevarjuga, mis liikus kiirusega 500 kilomeetrit tunnis.  Plahvatust ei toimunud, küll aga oli kuulda tugevat mütsu, kui langevari maapinnale jõudis,» sõnas Austraalia langevarjuklubi Briddgewateri osakonna juht Ralph Hamilton-Presgrave.

Hamilton-Presgrave`i teatel andis langevarju katsetamise loa Austraalia tsiviillennunduse amet tühermaal, kus kellegi, välja arvatud putukad ja närilised, elu ohus ei olnud.

«Kohast leiti surnuna põldhiir, seega oli üks ohver. Viisime langevarju helikopteriga 2700 meetri kõrgusele ja lasime selle vabalangusse, mille jooksul see läbis kõik avanemise etapid. Maandumine ei kujunenud selliseks, kui lootsime, kuid kõik lõppes turvaliselt,» teatas langevarjuekspert.

Langevari kaldus ettenähtud langemispaigast 200 meetrit kõrvale ning tekitas väikese kraatri. Maapinnaga kokkupõrke tagajärjel sai langevarjuga kaasas olnud arvuti kannatada.

Pilte vaata siit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles