Neli asja, mis igal inimesel on ainulaadsed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Meditsiiniväljaanne Medical Daily tõi ära neli asja, mis igal inimesel on ainulaadsed.

Kõrvad – igaühel meist on erineva suuruse ja kujuga kõrvad. Briti Southamptoni ülikooli uuringu kohaselt areneb inimkõrv täielikult välja juba üsas ning elu jooksul ei muutu. Vananedes võib vaid kõrvanibu pisut venida.

Southamptoni teadlased tegid arvutiprogrammi, mis võimaldab inimest kõrvade abil teha kindlaks 99,6- protsendise täpsusega.

Silmaiiris – iiris annab silmale värvi ja reguleerib pupilli suurust. Turvasüsteemides on silmaiirise skaneerimisseadmed muutunud  sõrmejälgede ja võrkkesta tuvastamisseadmete kõrval üsna laialt kasutatavaks.

Iirise skaneerimist saab kasutada isiku kindlaks tegemiseks, kuna iga silmaiiris on oma värvi ja vormiga ainulaadne.

Keel – hambaid ja hammustamisjälgi on kasutatud kohtus materjalina alates 1970. aastatest, kuid keel võib olla veel parem ja ainulaadsem isiku tuvastamiseks. Põhjus selles, et keelt kaitseb suu ning keel säilib kogu elu muutumatuna.

Keele kuju ja pinnastruktuur on igaühel ainulaadne, seega saab keelt kasutada hästi inimese kindlaks tegemiseks. Keel asub küll keha sees, kuid samas on seda kerge uurida.

Kõnnak – igal inimesel on talle omane kõnnak. Kõndimisstiili ei iseloomusta ainult jalad, vaid arvesse võetakse kogu keha liikumist. Teadlaste sõnul on iga inimese kõnnakus 24 nüanssi, mis on omased vaid talle ja mille abil saab teda identifitseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles