Kanada-Rootsi tänavatantsuduo vallutab maailma ja Eesti lavasid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tentacle Tribe
Tentacle Tribe Foto: promo

Tentacle Tribe on kahest tantsijast koosnev kaasaegset tänavatantsu viljelev trupp, kelle etendust «Nobody Likes A Pixelated Squad» jõuab 19.augustil 19.00 esitlusele Vabal Laval.

«Nobody Likes a Pixelated Squid» on urbanistlik kaasaegse tantsu lavastus, kus tantsukeel on inspireeritud maismaa ja vee-elukate sujuvast liikumisest. Muusika ja liikumise veetlevas koosluses sünnib harmooniline lavastus, mida autorid nimetavad kontseptuaalseks hiphopiks või dekonstrueeritud tänavatantsuks. Lavastus esietendus 2013. aastal Dansens Husis Stockholmis. Etendus valiti ka Põhjamaade tantsuplatvormi parimate lavastuste sekka.

Tentacle Tribe koosneb kahest tantsijast – Elon Hoglundist (Rootsi) ja Emmanuelle Le Phanist (Kanada). Duo on teinud korduvalt koostööd Cirque du Soleil'ga. See Montrealis baseeruv tantsukompanii loob kaasaegses võtmes ebatavalisi tantsulavastusi, kasutades liikumiskeelena kontseptuaalset hiphopi ja olles inspireeritud kõikvõimalike elusolendite erinevatest liikumisviisidest. Mõlemad tantsijad omavad kogemusi erinevates tantsustiilides; duo läheneb koreograafiale läbi mitmekülgse liikumisfilosoofia. Oma töödes eksperimenteerivad nad partneritöö, muusika ja füüsilise koreograafiga sulamiga.

Rohkem infot ürituse kohta leiate Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles