Facebook tappis Kojamehe konto

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Tantsud tähtedega" - 1. saade 10.10.10
Tarmo Kruusimäe aka Kojamees
"Tantsud tähtedega" - 1. saade 10.10.10 Tarmo Kruusimäe aka Kojamees Foto: Jelena Rudi

Tarmo «Kojamees» Kruusimäe, poliitik, ekspunkar ja tantsustaar pidi läinud nädalal üle elama saatuselööke.


Põhiline laks oli muidugi välja langemine saatest «Tantsud tähtedega,» kust publik Kojamehe esimesena koju saatis. Aga mustad pilved kogunesid Kojamehe pea kohale juba neljapäeval, kui Facebook ilma ette hoiatamata tema konto sulges. Internetiavaruses pudenes elektronideks ligi 4500 poolehoidjast koosnev sõbralist…

Vapper poliitik ei nutnud pikalt, vaid avas uue konto, sedapuhku nimemärgiga «Koja mees». Ta edastab Facebooki robotkirja, kus sulgemist põhjendatakse, või õigupoolest konkreetset põhjendust ei anta.

Facebooki järgi olevat Kojamees oma kontol ebasobivat sisu edastanud. Facebook: «Keelatud on järgmise sisu edastamine:
Alastus või seksuaalselt sobimatud teemad
Vihakõne või rünnak mõne indiviidi või grupi aadressil
Enesevigastuste või vägivalla propageerimine
Illegaalsete uimastusainete tarbimine
Kahjuks ei ole meil võimalik teie kontot taasaktiveerida või e-mailile vastata. Otsus on lõplik ja edasikaebamisele ei kuulu.»

Kojamehe enda arutluse järgi pole selge, millist neist reeglitest ta rikkunud on. Facebook oma tsensuuripoliitikat ei kommenteeri.  Koja Mehe leheküljel arutavad kaastundlikud inimesed, et sageli piisab konto blokeerimiseks vaid mõne inimese (pahatahtlikust) kaebusest. Näiteks Mart Laisk arutleb: «Mulle meenud, et üks värske keskerakondlane on Kojameest hiljuti avalikult jubedaks rassistiks sõimanud.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles