MTV annab Bon Jovile «Globaalse Ikooni» auhinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA rockbänd Bon Jovi: (vasakult) Richie Sambora, David Bryan, Jon Bon Jovi ja Tico Torres. Foto tehtud tänavu juunis
USA rockbänd Bon Jovi: (vasakult) Richie Sambora, David Bryan, Jon Bon Jovi ja Tico Torres. Foto tehtud tänavu juunis Foto: SCANPIX

«Pole kahtlust, et Bon Jovi on saavutanud ikooni staatuse üle kogu maailma ning on laialt tunnustatud kui läbi aegade üks enim armastatud ja mõjuvaimsam rock-bänd,» põhjendab muusikakanal oma valikut.

 

Auhinna saavad bändi laulja Jon Bon Jovi (48), kitarrist ja laulukirjutaja Richie Sambora (51), klahvpillimängija David Bryan (48) ja trummar Tico Torres (57) kätte 7. novembril Madriidis toimuval MTV Europe galal, mida juhib võrratu Eva Longoria Parker.

«Aastate jooksul on Bon Jovi MTV abiga pakkunud fännidele uskumatu koguse hämmastavaid ja unikaalseid elamusi,» ütles MTV tegev viitsepresident talentide ja ürituste alal Bruce Gillmer. «Oleme põnevil, et saame austada sellist bändi ajaloo esimese MTV Euroopa Muusikaauhindade Globaalse Ikooni auhinnaga,» lisas viitsepresident music-news.co vahendusel.

Ansambli Bon Jovi lugu algas1983. aastal, kui noor rock-muusik nimega John Bongiovi esitles New Yorgi legendaarses Power Station lindistusstuudios oma stuudioomanikust nõbule lugu «Runaway» ning sellest sai lühikese ajaga raadiohitt, kirjutab wikipedia.

Edust innustatuna otsustas John kutsuda kokku bändi, mille moodustasid tema koolivend ja klahvpillimängija David Bryan Rashbaum, basskitarrist Alec John Such ja trummar Tico Torres. Viimasena leiti kitarrist Richie Sambora.

Bon Jovi on aastate jooksul näidanud üles suurt leidlikkust rock-muusika kaasajastamisel viisil, mis on köitnud aina uusi põlvkondi. Bänd on avaldanud 11 stuudioalbumit ja neli kogumikalbumit. Bänd on andnud 2700 kontserti rohkem kui 50s riigis ja müünud 125 miljonit albumit.

Bon Jovi kandideerib MTV Europe gaalal ka parima live-esineja kategoorias koos Lady Gaga, Muse`i, Kings of Leoni ja Linkin Parkiga.

 

Keep on rocking, guys!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles