Algavad eesti-vene koostööfilmi «Kala-kala» võtted

Helena Tamm
, kultuuritoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algavad eesti-vene koostööfilmi «Kala-kala» võtted
Algavad eesti-vene koostööfilmi «Kala-kala» võtted Foto: Nafta films

Homme algavad Narva-Jõesuus Anton Bilzho esimese autorifilmi, mis kannab tööpealkirja «Kala-kala», võtted. Järgmise aasta suvel kinodesse jõudvas filmis löövad kaasa mitmed Eesti näitlejad nagu Andres Puustusmaa, Jüri Vlassov, Tiina Tauraite, Rain Tolk ning Diana Klas.

12. augustist, kui algavad ligi kuu kestvad «Kala-kala» filmivõtted, saab Narva-Jõesuu rannas ning Liivaranna hotellis näha toimetamas rahvusvahelist seltskonda.

«Kala-kala» on noore Moskva režissööri Anton Bilzho esimene täispikk mängufilm, mis valmib produktsioonifirmade Nafta Films (Eesti) ja Honey Films (Venemaa) koostöös,» selgitab filmi tegevprodutsent Helen Lõhmus.

«Filmi tegevus leiab aset lummavate rannavaadetega Narva-Jõesuus, mis tekitab Eesti vaatajale kindlasti äratundmisrõõmu. Asukohavalik on tegelikult märgilise tähtsusega, kuna Bilzho lapsepõlvesuved möödusid Eesti põhjaranniku liivarandades ning tema abikaasa on pärit just Narva-Jõesuust. Loodame, et film tekitab ka rahvusvahelisel vaatajal kihu Ida-Virumaa randu ning Eestimaad külastama tulla,» lisab Lõhmus. Filmi valmimist toetab ka Viru Filmifond.

Peaosas saab näha tuntud vene näitlejat Roman - Vladimir Mishukovi, naispeaosas astub üles tõusev Leedu staar Severija Janushauskaite. Eesti näitlejatest teevad kaasa Rain Tolk, Jüri Vlassov, Tiina Taurite, Diana Klas, Ekaterina Novosjolova, Tarvo Vridolin, Andres Puustusmaa ja Katariina Tamm.

Musta komöödia sugemetega draamafilm räägib tagasihoidlikust Peterburi mehest Romanist, kes sõidab Narva-Jõesuu üksildusse teadustööd tegema. Ühel päeval meres supeldes satub kehva ujumisoskusega mees aga liiga kaugele. Tema elu päästab müstiline Helena ning uus roman sillutab tee ennasthävitavast kirest kantud armulooni. Romanss merineitsiga muudab mehe elu elavaks põrguks, võttes talt töövõime ning kogu senise elu kuni ootamatu lõpuni. Filmi iseloomustavad minimalistlikud loodusvaated ja tühjad rannad, kus atmosfäär võib ostutuda sisust olulisemaks.

Filmi kaasprodutseerivad Nafta Films (EST) ning Honey Films (RUS), toetab Viru Filmifond.  Film jõuab rahvusvahelisele kinolinale 2016 aasta suvel.

Lisainfo filmi kodulehelt ja Facebookist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles