Vanemuises tuleb lavale “Helisev muusika”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Õigemeel on üks "Heliseva muusika" peaosatäitjaid.
Birgit Õigemeel on üks "Heliseva muusika" peaosatäitjaid. Foto: Teater Vanemuine

Tänavu 27. novembril esietendub Tartu Vanemuise teatri suures majas maailmakuulus muusikal “Helisev muusika”, mida mängitakse kevadeni nii Tartus kui Tallinnas.

Maailmakuulsaks sai 1959. aastal Broadwayl esietendunud muusikal 1965. aastal Hollywoodis vändatud samanimelise filmiga, mille peaosades mängisid Julie Andrews ja Christopher Plummer.

Vanemuise teatri kinnitusel põhineb Richard Rodgersi ja Oscar Hammersteini muusikal tõestisündinud lool.

Tegelik Maria saadeti küll üksnes ühe, mitte seitsme lapse kasvatajaks ja kapteni vanim laps oli poiss, mitte tüdruk. Ka laste nimesid muudeti (üks tüdrukutest oli samuti Maria).

Von Trappid veetsid mõne aasta pärast abiellumist Austrias ja põgenesid sealt Itaaliasse, mitte Šveitsi. Imekaunis muusika, kaunid loodusvaated ja head näitlejatööd on selle perekonnaloo teinud paljude põlvkondade jaoks kauniks ja elamusrohkeks.

Eestis tuuakse „Helisev muusika“ lavale kolmandat korda, Vanemuise lavale jõuab lugu esimest korda.

Osades näeb Hanna-Liina Võsa või Birgit Õigemeelt, Jüri Lumistet või Raivo E. Tamme, Eva Püssat või Siiri Koodrest jt. “Heliseva muusika” lavastas Ain Mäeots.

Muusikali mängitakse 27. novembrist 26. aprillini Tartu Vanemuise suures majas ja Tallinna Nokia kontserimajas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles