Eesti Televisiooni uus sari teeb poliitikud naerualusteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitbroilerist ministrit kehastab sarjas Eesti Draamateatri näitleja Taavi Teplenkov.
Poliitbroilerist ministrit kehastab sarjas Eesti Draamateatri näitleja Taavi Teplenkov. Foto: ETV

Niipea kui ETV ekraanil jõuab lõpule telesari «ENSV», lajatab loomeseltskond Õ-Fraktsioon uue satiirisarjaga «Riigimehed», mis pakub äratundmisrõõmu kohalikele poliitikutele.



«Riigimeeste» stsenaariumi autor on näitleja Ott Sepp ja kokku jõuab ekraanile kaheksa episoodi.

Sarja produtsent Tõnis Leht, kes on olnud nii «Ärapanija» kui ka «Erisaate» tegijate ringis, kinnitab, et idee niisugust sarja teha on Õ-Fraktsiooni meeste peas küpsenud juba õige mitu aastat.

««Erisaate» aeg sai ümber ja hakkasime mõtlema, et mida nüüd vaatajatele ühiskonnateemalise huumori valdkonnas pakkuda,» räägib ta. «Noh, ja siis me tegimegi selle sarja ära!»

Mahlakas võtmes

Leht, kes on hariduselt politoloog ja töötanud ka riigikantseleis, tunnistab, et tunneb end sel teemal telesarja tehes kui kala vees.

«Olen seda elu seestpoolt näinud ja nüüd on käes aeg vaatajate ette tuua see, kuidas Eesti poliitika ja riigiaparaat tegelikult toimib,» ütleb ta, kinnitades, et kõik sarjas juhtuv on päriselust inspireeritud. «Aga see kõik on mahlakamas ja veidi üle võlli keeratud võtmes.»

Kuigi Leht tõdeb, et kohalikel telekanalitel valitseb totaalne seriaaliuputus, usub ta, et ka «Riigimeestele» jätkub vaatajaid, sest selle teema ei kattu teiste suhte- või komöödiasarjade omaga.

«Ega me polegi endale tohutu massi tagaajamist eesmärgiks seadnud, sest poliitika võib-olla ei kutsugi kõigis vaatajates tohutut kirge esile. Aga samas on ka päris palju neid inimesi, kes huviga ajalehti loevad ja «Aktuaalset kaamerat» vaatavad,» märgib ta.

Sarja kirjutamiseks panid pead kokku Õ-Fraktsiooni loomeseltskond, kelle loodud on näiteks mängufilm «Malev», ja näitleja Sepp, kelle jaoks on see esimene sarjastsenaarium.

«Meil käis see asi nii, et saime suurema seltskonnaga kokku, panime algidee paika ja siis Ott kirjutas selle teksti näitlejate jaoks lahti,» avab Leht sarjategemise tagamaid.

Tänavalt ministritooli

«Ma pean ütlema, et Ott on päris terava sulega ja kuna ka näitleja, siis ta tajub hästi seda, kuidas teised näitlejad oma teksti esitama peaks ja kuidas seda suupärasem teha oleks,» lisab produtsent.
Aga millest siis sari täpsemalt räägib?

«Peategelane, keda mängib Taavi Teplenkov, on selline edasipüüdlik klassikaline noorpoliitik, kellesarnaseid meil Eestis üsna ohtralt leidub ja kellest paljud on jõudnud isegi riigikogusse,» selgitab Leht.

«Niisiis toimuvad valimised ja meie peategelasel on selles suhtes suured lootused: ta on enda arvates teinud vägevat isiklikku valimiskampaaniat, aga kahjuks põrub siiski kolinal,» lisab sarja produtsent.

Samal ajal aga moodustab peategelase partei valitsuse ja ootamatult leiab parteisõdur end vastloodud Sotsiaalse Sidususe Ministeeriumi eesotsast. Erakonna seisukohalt on Teplenkovi kehastatav noorpoliitik just sobiv ettur ametisse, millega ükski tõsine poliitik end määrida ei taha, ent millest partei ka mingil juhul ei loobu – muidu läheks see ju koalitsioonikaaslastele.

«Sestap pannakse sinna etteotsa keegi, kes tundub olevat kuulekas kohatäide, aga selgub, et see kohatäide ei olegi alati nii kuulekas ega ka mitte nutikas,» muigab Leht. «Nii see sari näitabki, kuidas üks mees tänavalt otse ministritooli satub ja kuidas ta seal hakkama saab.»

«Riigimehed»
•    Algab ETVs 31. oktoobril
•    Režissöör Kaaren Kaer
•    Produtsendid Gerli Veermäe ja Tõnis Leht
•    Stsenaarium Õ-Fraktsioon ja Ott Sepp
•    Peaosatäitjad Taavi Teplenkov, Jaak Prints, Külliki Saldre, Gert Raudsep

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles