Pildid ja video: Taiwanis said hitiks orkaani poolt räsitud postkastid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Orkaani Soudelor poolt Taiwani pealinnas Taipeis räsida saanud kahest postkastist sai hitt nii kohalike kui turistide seas.

Sajad inimesed seisavad järjekorras, et end koos nende postkastidega jäädvustada, edastab Yle.

Kaks postkasti, millest üks on roheline ja teine punane, said kannatada möödunud nädalalõpul kui valgusreklaam neile tugeva tuule tõttu peale kukkus.

Taiwani postiamet pani oma töötajad kuulsaks saanud postkaste valvama ning pildistamisjärjekorras korda looma. Postitöötajad on nõus hea meelega pildile jääma koos postkastidega.

Meedia teatel anti postkastidele nimeks Hsiao Hong ja Hsiao Lu ehk Väike Punane ja Väike Roheline.

Postkastidele tehti Facebookis oma lehekülg, kus saab koos nende postkastidega tehtud fotosid jagada.

Lisaks Taiwanile on neist postkastidest saanud hitt ka mandri-Hiinas, kus need on sotsiaalmeedia kõige kuumem teema.

Postkaste on nimetatud tänavakunstiks ja terapeutiliseks.

Orkaan Soudelori tõttu kaotas Taiwanis elu kaheksa ja sai kannatada üle 400 inimese. Rekordilised neli miljonit majapidamist jäid orkaani tõttu mitmeks päevaks elektrita.

On ka neid, kes postkastihullust sotsiaalmeedias kritiseerivad. Ühe Taiwani tuntud isiku arvates oleks olnud tragöödia, kui kahe postkasti asemel oleks olnud kaks inimest ning neile oleks reklaam peale kukkunud ja nad tapnud.

Päästetöötajate sõnul tekitasid orkaanituule tõttu langenud puud  ja relkaamid tuhandeid õnnetusi.

Taiwani postiamet plaanib jätta kuulsaks saanud postkastid sellisena nagu need on, sest pisut vildakas oleks ei takista neid edasi kasutamast. Lisaks tahetakse hakata valmistama nende kujulisi suveniire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles