Austraallane sünnitas enne soovahetusoperatsiooni lapse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraallane A.J. Kearns sündis naisena, kuid juba väga noorena tundis ta, et on tegelikult mees.

Ta pidas end mingil ajal homoseksuaaliks, kuid siis sai aru, et ta vajab soovahetust, edastab news.com.au.

41-aastane mees paljastas meediale, kuidas ta lükkas soovahetusoperatsiooni edasi, et tuua laps ilmale.

«Olin oma reproduktiivorganite poolest naine ning sain seega lapse sünnitada. Parim mida ma isana teha sain, oligi laps ilmale tuua,» selgitas meheks saanu.

Kearns ja ta nüüdseks ekspartner Zu White abiellusid 2009. aastal ning samal aastal sünnitas Zu kunstliku viljastamise abil poja Jasperi.

Zul oli rasedusega komplikatsioone ning kui paar tahtis teise lapse saada, langetas Kearns otsuse selle ise ilmale tuua.

Raseduse ajaks oli Kearns saanud mehe isikutunnistuse, kuigi ta ei olnud läbinud veel kõiki vajalikke protseduure ja operatsioone meheks saamiseks.

«Olla mehena rase oli minu jaoks kummaline. Samas aga sain olla osaline uue elu loomisel. Nautisin rase olemist, kuid mitte selle lõpufaasi,» lausus mees.

Kearnsi sõnul vihkas ta tegelikult oma naisekeha nii palju, et ta oli sellega sideme kaotanud.

«Oma olemuselt ei olnud ma kunagi naine, mind kasvatati selleks. Olin tegelikult nähtamatu, sest tegelik mina oli mul meessoost,» lisas austraallane.

Kearnsi sõnul kulges sünnitus komplikatsioonideta ning poeg Luca nägemine oli tema elu tipphetk.

Kearns kasvas üles kristlikus perekonnas, kus homoseksuaalsus oli tabuteema ning ta sunniti käima psühhoteraapias, et tal «valed» mõtted enda kohta kaoksid.

See ei toiminud, sest olles väliselt naine, tundis ta end seest mehena. Sooline segadus tõi kaasa depressiooni ja ta tahtis endalt elu võtta.

Lõpuks pere leppis temaga nagu ta oli ning ta armus Zu White´i.

Kearns lõpetas oma kahe aasta pikkuse muutumise 2012. aastal ning fotograaf Alison Bennett dokumenteeris seda.

Mehe sõnul on ta nüüd õnnelik just sellisena nagu ta on.

«Arvasin kunagi, et minusugused inimesed on õnnetud ja nad ei saa kunagi lapsi. Tegelikult on mul nüüd lapsed ja ma olen väga õnnelik. Tahan, et teised minu olukorras olijad saaksid aru, et transsoolistel on õigus õnnele nagu kõikidel teistel,» sõnas austraallane.

Kuigi Kearns ja White ei ole enam partnerid, kasvatavad nad lapsi koos.

«Meil on suurepärased lapsed ja nad saavad kindlasti aru, et ka isa võib lapse sünnitada. Nad on tänapäeva lapsed,» lisas mees.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles