Red Bull võttis naiselt nägemise?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiajook Red Bull.
Energiajook Red Bull. Foto: SCANPIX

Ühendkuningriigis elav naine nõuab Briti tervishoiuametilt maovähendusoperatsiooni kinnimaksmist ja silmaravi, kuna tal kasvas energiajooki Red Bull juues kehakaal ning ta jäi peaaegu nägemisest ilma.

Uurimine näitas, et 26-aastane Lena Lupari jõi päevas 28 purgitäit Red Bulli, kulutades aastas sellele joogile umbes 9000 naela, edastab news.com.au.

Ta igapäevane kaloraaž ulatus 3000 kalorini ning ta menüüs sisaldus 200 teelusikatäit suhkrut.

 «Olen juhtunus ise süüdi, kuid mul on õigus nõuda meditsiiniabi,» teatas naine.

Juunis tekkisid naisel tõsised terviseprobleemid, mille tõttu ta vajas haiglaravi.

Lupari sõnul ei olnud ta Red Bulli ohtudest teadlik enne kui arstid diagnoosisid tal healoomulise koljusisese rõhu tõusu ehk ebaajukasvaja. Selle puhul on aju ümbritseva  vedeliku rõhk kõrge.

Sellega kaasnevad peavalu, nägemise hägustumine ning äärmuslikul juhul nägemise kaotus.

«Olin Red Bullist sõltuvuses, saades sellest peavalud ning nägemine muutus ähmaseks. Minu vanaemal olid samad sümptomid ning kaks aastat hiljem ta suri,» selgitas naine.

Arstid soovitasid kolme lapse emal võtta kaalus alla või ka teda ootab muidu surm. Naine kehakaal on 164 kilogrammi ning arstide sõnul saab teda aidata vaid siis kui ta on langetanud kaalu vähemalt 50 kilogrammi võrra.

Red Bulli esindaja sõnul tuleb seda energiajooki juua mõistlikus koguses ning seda müüakse väikestes purkides, et seda üle ei tarbitaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles