Angelina Jolie sai tagasi loa Bosnias filmida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie kõnealase filmi võtetel eelmisel nädalal Budapestis
Angelina Jolie kõnealase filmi võtetel eelmisel nädalal Budapestis Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal tühistas Bosnia kultuuriminister loa filmivõteteks, mis oli välja antud filmigrupile, mis on seekord režissööri rollis oleva Angelina Joliega eesotsas tegemas filmi Bosnia kodusõjast.

Eile teatas Bosnia kultuurministeerium, et pärast filmi stsenaariumiga ja võttepaikade nimekirjaga tutvumist filmimisluba taastatakse, kirjutab Reuters.

Film «Pealkirjata Bosnia sõja armastuslugu» jutustab armastusest serbia mehe ja moslemist bosnia naise vahel sõja eelõhtul. Väidetavalt algab lugu vägivaldse seksiga peategelaste vahel.

Filmimiskeelu põhjustas kohalik sõjaohvritest naiste ühing, kes avaldas arvamust, et film väänab tõde selle kohta, kuidas koheldi Bosnia naisi Bosnia kodusõjas, mis kestis 1992-1995 ja kus hukkus 100 000 inimest.

Jolie (35) ütles eelmisel nädalal, et film ei keskendu poliitikale, lisades, et ohvrite mure on talle mõisteav, kuna ükski film ei suuda väljendada sündmusi nii, nagu tajusid neid tegelikult sündmustes osalenud.

Seni on filmi võtted käinud Ungaris Budapestis, filmimine Bosnias algab novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles