Kanada õhujõudude kolonel osutus perversseks mõrvariks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Williams
Russell Williams Foto: SCANPIX

Kanadas Ontarios Belleville´is astus eile kohtu ette õhujõudude kolonel, keda süüdistatakse kahe naise mõrvas.

47-aastane kolonel Russell Williams tunnistas mõrvad üles, kirjutab news.com.au.

Lisaks paljastus, et ta kasutas kahte naist seksuaalselt ära ning on toime pannud veel kümneid seksuaalse ja perversse sisuga kuritegusid, näiteks teismeliste tüdrukute aluspesu vargused.

Williamsi ähvardab eluaegne vangistus ning 25 aasta jooksul ei ole tal võimalik esitada avaldust tingimisi karistuse saamiseks.

Enne kaksikelu paljastumist juhtis Williams Kanada suurimat õhuväebaasi, mis asub Trentonis. Ta on olnud Kanadat külastanud välisriikide juhtide lennukite piloot. Samuti juhtis ta 2005. aastal lennukit, millega veeti Briti kuningannat Elizabeth II.

Williams võttis kohtus omaks, et tappis 27-aastase Jessica Lloydi. Naise surnukeha avastati selle aasta alguses. Lisaks tappis mees ka ta alluvuses töötanud 38-aastase kaprali Marie Comeau.

Williams mõisteti süüdi ka 21-aastase üksikvanema röövimises. Mees hoidis seda naist vangis ja kasutas seksuaalselt ära.

Samuti kahtlustati meest sissemurdmistes.

Williams pildistas end naiste ja tüdrukute aluspesu kandes. Kolonel hoidis naiste pesuesemeid kodus ning need olid rangelt katalogiseeritud.

Politsei jõudis mehe jälile selle aasta veebruaris ja ta arreteeriti.

Eeluurimise ajal püüdis kolonel end tappa ja korraldas näljastreigi, kuid hiljem asus uurijatega koostööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles