Saksa kohus jalgpallifännidele: 15 kuud vanglat või ostlemine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni Bayerni fännitoodete pood Münchenis
Müncheni Bayerni fännitoodete pood Münchenis Foto: SCANPIX

Saksamaa Müncheni kohus määras kahele jalgpallifännile, et kas nad ostavad Saksa jalgpalliklubi Müncheni Bayerni kauplusest fännirõivaid või kannavad 15 kuud vanglas karistust.

Kohtu alla antud mehed on Müncheni Bayerni rivaalklubi TSV 1860 fännid, kelle jaoks ostlemine Bayerni fännipoes on väga alandav karistus, edastab Yle.

Juhtum sai alguse sellest, et 26-aastane ja 23-aastane mees läksid 20-aastase mehe juurde ning rebisid tal seljast Müncheni Bayerni logoga fännijope, meeskonna värvides särgi ja peast õlgkaabu.

Kannatanu andis  teda rünnanud mehed kohtusse. Kohus andis TSV 1860 ultrafännidele valida, et nad lähevad kas trellide taha või ostavad seljast ja katki rebitud fännirõivaste asemele uued.

Lisaks peavad nad ohvrile psühholoogiliste kannatuste eest maksma 1000 eurot valuraha.

Saksamaal on jalgpallivägivald ja –huligaansus suur probleem. Kõige raskemad on ultrafännid, kelle käitumise tõttu on jalgpalliklubid pidanud maksma suuri trahve.

Kuna ülekeevaid emotsioone peetakse jalgpallifännluse osaks, siis tavaliselt piirduvad kohtud sellega, et määravad mingi kergema karistuse.

Pärast kohtu otsust sõnas jalgpallifännide probleemidega tegelev advokaat Günter Reisinger, et särgirebijad vabandasid ohvri ees ning on valmis talle Bayerni fännipoest uued rõivad ostma. Sellega vältisid nad vanglat.

Reisingeri sõnul said need mehed maksimumkaristuse, sest pärast Müncheni Bayerni poe külastamist on neil niiöelda märk küljes ning nende võit osutus kaotuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles